Poleti imamo radi lahke jedi, jedi s svežo zelenjavo zavite v kakšno tortiljo, a kljub temu se nam lušta tudi dobrega žara, kajne? Tokrat ena ideja kako to dvoje združimo. 

1. Priprava mesa:

Na majhne koščke narežemo govedino/teletino/piščanca in dodamo FAJITAS KOTANYI začimbo ter OLJČNO OLJE JENKO. Mariniramo čez noč. Nato dodamo SREBRNJAK čebulo, barvne PAPRIKE, BUČKE,… Vse skupaj premešamo in popečemo na žaru. Govedina je boljša na električnem žar/ponvi, ker se peče dlje ( razen, če imamo mehkejši kos govedine npr. biftek ). Če pečemo brez dima, lahko za popoln okus dodamo na koncu DIMLJENO OLJČNO OLJE JENKO.

2. Medtem pripravimo omakce: 

3. Pripravimo še zelenjavo:

  • VALFRUTTA kuhano na sopari >> koruza, mešana mediteranska zelenjava, fižol
  • na trakce narežemo še svežo barvno papriko,
  • mini paradižničke
  • naredimo rezance iz bučk (jih soparimo le za nekaj minut)

4. Zdaj pa le še umetnost zavijanja v TORTILJE:

Tortilje kupim v LIDL-u in so res dobre, mehke in jih ni potrebno pečt ali toplotno obdelat. Otrokom je fajitas zelo všeč, ker si lahko sami dodajo v tortiljo karkoli želijo.

To je res super kosilo ali prigrizek, ki ga postrežemo gostom, ki pridejo v poletnih dneh na druženje ali pa celo na moje praznovanje. Najboljše pa je to, da ne rabim pripravljat hrane cel dan, ampak lahko uživam z družbo tudi sama 🙂 

NAMIG ZA 6 OSEB >> 4 odrasli in 3 otroci smo pojedli skupaj 2 paketa tortilj in 1kg mesa + zelenjava + omakce.

VIDEO PRIPRAVE >>

 

 

Komentarji

comments

Comments are closed.