PRIPRAVA NA DOPUST DOMA #imunskisistem #poletje #waya

Ta blog pišem samo zato, da vas opomnim, da je možno tudi, da vam težko pričakovan dopust splava po vodi ali pa je le ta malo manj dopustniški. Tudi poleti na nas prežijo razni virusi, bakterije in če je šibak naš imunski sistem, lahko kar hitro zbolimo. V naše črevesju je 70-80% imunskih celic, zato je znan tudi rek, da smo zdravi kolikor je zdravo naše črevesje. Spomnim se, ko sem bila majhna, da sem vedno dobila vročino, ko smo šli na morje. To je lahko sprememba okolja, psihična nepripravljenost ali pa le, ker nisem imela trdnega zdravja oz. okrepljenega imunskega sistema ali le zadosti dobrih bakterij v svojem telesu, ki bi me potem ščitile pred slabimi. Zato zdaj to pri sebi in pri svojima hčerama saniram tako, da že spomladi pričnemo z dodajanjem probiotikov, kajti kot že vemo, nam le ta uredi prebavo, počisti črevesje,… Ker je črevesje pomemben (nekateri pravijo celo najpomembnejši) organ, ki nam regulira zdravje, mu je treba včasih malo pomagati, kajne? Vsi probiotiki namreč niso enaki. Dokazano delujejo tisti, ki vsebujejo sev Lactobacillus rhamnosus GG. Več o tem delovanju probiotikov na naše telo, je zapisano v bolj strokovnih člankih, zato je bolje, da vas kar preusmerim >> WAYA

Seveda, pa vam lahko iz lastnih izkušenj povem, da pri rednem (cca. 1-2 meseca) dodajanju probiotika otrokom in sebi, se prebava tako lepo uravnovesi in kar je najboljše, da otroci res ne zbolijo oz. jim virusi niso kos 😉 P.s. zdaj trkam na les, da se ne hvalim prehitro ;)))

Definitivno, pa ne pozabite Waya probiotikov doma, ker jih boste mogoče zeloooo potrebovali tudi na morju. Moja izkušnja iz Grčije je slaba in sama sreča je, da je imela takrat ena mamica s seboj Waya probiotike, da sem si z njimi pomagala in že v 2 dneh uspela urediti prebavne težave ( krče v trebuhu, driska,…), zaradi hrane. To se lahko zgodi še prej majhnim otrokom, ki so še bolj dovzetni za drugačno ne domačo prehrano.

Zato za zdrav in nepozaben dopust, ne pozabite v svojo potovalno lekarno za na dopust, priložiti probiotikov za vso družino!

 

Komentarji

comments

Comments are closed.