Vsi veste, da sem alergik in astmatik kajne? Že lani sem pisala o tej temi in mnogo se vas je obrnilo name za nasvet. Jaz sem namreč res skoraj popolnoma premagala astmo, na naraven način. Zato vam lahko svetujem kaj naredit, da izboljšate svoje zdravje, preprečite alergije in posledično astmo! Seveda pa ne nehajte z zdravljenjem, ki vam ga je predpisal zdravnik, preden se z njim ne posvetujete!

KAKO SI POMAGAMO, da bomo lahko v kratkem brez ali vsaj z manj zdravili, živeli lažje z alergijami in/ali astmo >

  1. Najlažje si pomagamo tako, da vsak dan prostor zračimo na prepih več krat na dan po nekaj minut.
  2. Oprano perilo sušimo v sušilcu (sploh spomladi, ko zunaj vse cveti).
  3. Kupujemo umetne materiale, ki jih lahko peremo na vsaj 60 stopinj celzija (sploh tekstil za spanje, bivanje, blazine, ležišče, tepihe,…).
  4. Iz stanovanja se morajo odstranit vsi tepihi, itisoni, oblazinjeno pohištvo z blagom,… oziroma kupiti vse altrenativno >
  5. Zavese naj bodo iz umetnh materialov, kamor se pršice ne naselijo, prav tako priporočam nakup tepihov shagy-umetnih materialov, ki jih lahko globinsko sesamo in ostalih umetnih pralnih materialov.
  6. Eno najpomembnejših stvari pa je vodna filtracija zraka, da prah ne leti po stanovanju in zato lažje dihamo čist zrak.
  7. Redno – mesečno globinsko sesanje jogija in sedežne garniture, da se pršice in njihovi iztrebki popolnoma uničijo. Priporočam nakup sesalnika in filtratorja v enem > Slovenski proizvod Aqua viva
  8. Najboljše sedežne garniture so iz umetnega usnja ali mikrofibre, ki ima zaščito proti pršici. Priporočam Feydom, ker lahko preobleko iz mikrofibre tudi slečeš in opereš ter blazine vredu presesaš z globinskim sesalnikom.

Jaz sem pred kratkim obkljukala še nakup vodnega sesalnika in filtratorja zraka v enem Aqua viva, tako da že diham z veliko bolj zdravimi pljuči – občutno! To je največ kaj lahko sami naredimo proti alergijam, izboljšamo pljuča in posledično astmo! PA NA ZDRAVJE! Vaša srečna Tamara

 

Komentarji

comments

Comments are closed.