NA KMETIJI JE LEPO #ijaijao #kamzotroci

Naša družina živi za trenutke, ko smo lahko brez elektronskih naprav, ki nam zadnje čase preveč krojijo življenja. Seveda sem vesela, da jih imamo in da smo online in povezani z vsemi vami, ampak kljub temu včasih paše biti Offline, kajne?

Zato radi gremo v naravo, v bistvu sem jez bolj urbani tip človeka, ki ima rad naravo, ampak z neko mejo. Torej, bojim se kač, zato ne hodim v gore in hribe, razen če me tja peljejo. Na Triglav sem že vsem povedala, da čakam, da pride pome helikopter in me odpelje tja, da se pofočkam kot prava ponosna Slovenka 😉 Prav tako ne maram mrčesa, sploh os, ki so tečne in nanje sem po vrhu še alergična. No, sicer pa sem rojena na vasi in najbolj sem uživala, ko smo se sestrične dobile v Halozah na počitnicah, kjer je bila kmetija in gozd,.. Imela sem tudi svojega pujska, kokoške in sod vina :))) V glavnem, to so bile nepozabne počitnice na kmetiji, na travnikih, v gozdu, delo na polju, v vinogradu,.. Spomnim se, ko so me vedno pošiljali po vino in vodo v klet, da nisem z motiko presekala vsega krompirja ob okopavanju ;)))) Zato si to želim tudi za svoje otroke, takšne brezskrbne počitnice kdaj pa kdaj. Ker živimo v Ljubljani na Rudniku, je nam najbližja kmetija na Orlah nad Ljubljano. To je ranč Okorn, ki ima tudi mini zoo.

Tja hodimo tudi jahati konje. Tisti, ki spremljate moje zapise, veste kako zelo navdušena jahačica je naša tamala Isabella. Pri nas doma je namreč vse samo na temo konjev. Zdaj ima konja še na svoji novi pomladni jakni, ki je primerna tudi za dež in jahanje. Tako da bravo mami, za tak nakup 3v enem – bingo 😉 Aja, bolje da vam ne povem, da je konjček tudi na škornjih in jih zdaj Isabella noče sezut. Zadnjič je hotela z njimi iti spat. Ojojjjj, kaj nas še čaka ;)))

V glavnem, zato gremo radi na ranč, ker se tam jaz res spočijem ob gledanju mojih hčera, ki uživata v vseh opravilih na kmetiji, ob svežem zraku in seveda ljubezni do živali, ki nam dajejo več kot si lahko predstavljamo.

Zato sem se odločila, da z vami delim utrinke iz dneva na Ranču z našo družino. Tokrat smo povabili zraven še našo družinsko fotografinjo Nives Brelih, da je ujela lepe trenutke in jih imamo zdaj shranjene v albumu za vedno 😉 Naša Isabella nima nobenega strahu pred živalmi, zato tudi ko jo lovijo gosi pač teče in se zraven smeji ;))

Najboljše je, ko jima Clara , lastnica ranča dovoli iti po seno za konje… Seveda, pa mami potem češe seno iz las še nekaj časa 😉

Živali je potrebno nahraniti seveda >

In konje skrtačit >

in osedlat >

Potem pa najljubše delo dneva jahanje >

VIDEO >>

 

Komentarji

comments

Comments are closed.