A veste, da sem se zdaj prav zamislila, zakaj bi decembra moralo biti vse samo praznično in srčkano na mojem blogu. Jaz sem vam dolžna povedati moje rezultate kože, kajne? Za vse tiste, ki imate probleme s kožo, po porodu, hormoni, akne in najhuje madeži na koži, sem 2 meseca testirala kozmetiko in aha kisline Lady Stella, ki so namenjene prav taki koži.

Slikca pred prvo terapijo.

Na začetku sem hodila redno na terapije z močnejšimi aha kislinami v salon Alaria, kjer se počutim kot doma, ker so punce res krasne, nato pa je bila najpomembnejša nega doma. Čiščenje obraza, tonik, kisline in nato dnevna/nočna krema primerna moji mešani koži. Super produkti, moji madeži so res skoraj popolnoma izginili, zdaj me čaka le še nekaj terapij v salonu za zaključek. Moram pa vam povedati, da mozoljčki pa kljub temu ne nehajo prihajat na moj obraz.  Verjetno me imajo tako zelo radi 🙁

Hormonska slika je vredu, dermatolog pravi da je vse ok, zato sem se zelo zamislila kaj pri vragu je narobe z mojo kožo in potem sem dobila odgovor >> Mamiblogerke smo bile povabljene na svetovanje za zdravje mamic v Hišo zdravja >> Klik , če želite svetovanje brezplačno tudi vi.

Po mojih težkih nosečnostih in porodih, sem namreč imela probleme s črevesjem, kar je najpomembnejše za zdrav organizem. Nekatera “medicina” po Svetu celo priznava, da je črevesje center vsega dobrega in tudi vseh bolezni. Torej, če to ne deluje pravilno, ne deluje popolno niti naš organizem. Zato seveda, tudi moja koža cveti, v slabem pomenu te besede 😉 Seveda sem takoj preverila kaj je najboljše za črevesje in seveda odkrila en kup dodatkov k prehrani. Žal jaz nisem tisti tip človeka, ki bo živel od tablet in prahov, ampak vedno upam, da če bom pravilno in pisano jedla, da bom tudi zdrava. Žal pa sem ugotovila, da pač vedno ni tako. Zato sem se tokrat zatekla po nasvet k zelo simpatični in lahko bi rekla vsevedni dami Sendi, ki res obvlada svoj posel. Ona je namreč bioresonančna terapevtka in tudi polna pravih informacij o delovanju telesa in o določenih prehranskih dopolnilih, ki jih potrebujemo.

Seveda morajo ti dodatki biti organski, bio in čimmanj predelani, zato mi je najprej svetovala seveda poleg zdrave prehrane, še močnejše koncentrirane probiotike Now, ki so zelo pomembni za črevesno floro in za imunski sistem, kar je osnova zdravljenja črevesja. Zraven sem pričela v jutranji sokec, dodajat še žlico Glutamina , ki je najbolj znana aminokislina primerna za mišice in nasploh za športnike, ampak je tudi zelo pomembna, ko je telo utrujeno fizično in/ali psihično, kar se pri mamicah pogosto zgodi.

Jaz sem namreč imela zelo težko nosečnost in kar težko poporodno stanje, ker nisem mogla otroka niti dvignit. Mišice so popolnoma uplahnele medtem, ko sem ležala 6mesecev v nosečnosti. Seveda sem se tudi orng poredila in razširila. P.s. slikca zgoraj vse pove 😉 Psihično pa je to seveda lahko le še dodaten povod za depresijo. Več o tem napišem kdaj drugič. Zato so mi priporočali Glutamin. Zdaj pa čakam na rezultate, ki se bodo pokazali tudi na koži. Moram vam povedati, da se že počutim mnogo bolje, imam več energije in sem bolj umirjena sama v sebi. Tako da tudi ves stres lažje prenašam. Zato mislim, da bo s časoma tudi koža takšna kot mora biti, kajne? Aja pa mož pravi, da se manj razburjam ;)))

Mamice smo res frajerke, telo se nam spreminja, hormoni divjajo, lasje izpadajo, ampak me ostanemo močne v vlogi MAME! To nam daje moč, da vse te lepotne napakice kar preskočimo. Kljub temu smo nasmejane in srečne kljub večjemu trebuščku, mozoljčkom in madežem na koži, ki nam jih pusti nosečnost 😉

Delam na tem, da bom počasi izboljšala vse to, ampak tokrat res počasi in sigurno. Vesela sem, da sem spoznala ekipo Hiša zdravja, ker mi pomagajo pri nasvetih s svojim širokim znanjem in da ne kupujem miljon nepotrebnih dodatkov, ampak le tiste, ki mi bodo resnično pomagali!

Pridno uporabljam tudi kozmetiko z aha kislinami še naprej, vmes pa si kožo negujem tudi z 100% gelom Aloe vera, ki kožo zelo pomiri, hladi in celi. To potrebujem sploh takrat, kadar imam napad mozoljavosti in si jih nevede malo razpraskam. Vam je znano?

Komaj že čakam, da bom spet popolnoma “brezmadežna” 😉  Čez kakšen mesec vam pokažem še svojo fotko po terapijah.

Mamice, vam pa želim srečno in zdravo! Če pa se najdete kje v napisanem, pa mi lahko pišete tudi na zasebno in vam pomagam z nasvetom iz izkušenj, ki sem si jih nabrala 🙂

Preberite tudi step by step #mumskin >> PROBLEM S KOŽO

 

Komentarji

comments

Comments are closed.