Razočarana Lipica

Ne bom vam pisala kakšno razočaranje je, ko prideš z dvema hčerama, ki sta nori na konjčke v Lipico, kjer ni zunaj nobenih konjčkov, nobene predstave, niti nobenega termina za jahanje konja ali ponija več na razpolago,…ker si verjetno predstavljate, kajne? 🙁 Ne vem zakaj je bilo v Lipici tako, ampak sredi prečudovite sončne sobote je to skoraj mesto duhov ali kot sem že napisala v naslovu je bila videti prav RAZOČARANA LIPICA, nimajo odprte niti notranje blagajne, nobenega programa, kavarnica ne dela, ne moreš kupiti niti sladoleda za otroke,..

Vstopnina za konjušnice predraga zato, da se samo sprehodiš skozi,… K sreči so bili trije poniji pri igralih v ograji, da smo jih lahko pobožali in s tem malo potešili tisto željo po bližini konjčkov. Super so tudi igrala za otroke, ampak klopi in mize so zasedli turisti brez otrok, ki so tam imeli kar svoj piknik,..

Žalostni smo se hitro odpravili nazaj proti Ljubljani in k sreči smo se po dolgem času peljali po stari cesti in naleteli na izvoz za kmečki turizem Hudičevec, kjer imajo ogromno živalic, velika igrišča, igrala za otroke in res dobro domačo ponudbo jedi in pijače in najboljše čudovit razgled iz njihove terase na Nanos. Za turško kavo z domačim mlekom, 2x3dcl domačega grozdnega in jabolčnega soka ter deci + Terana, vodo in enega takratkega smo dobili račun za le 4,10eur. Vauuuu, boljše kot na štajerskem 😉

Vmes smo se ustavili tudi v Postojni, da smo pokazali hčerama, kje sta se rodili in seveda ovekovečili ta spomin 😉

Ker smo se pred tem preveč in dobro najdeli v Ponvici v Brezovici (slikca zgoraj), na turistični kmetiji nismo probali hrane, ampak izgledala je odlično. Tako da naslednjič definitivno gremo kar tja na kosilo in potem mogoče damo Lipici še eno možnost. Prej se definitivno pozanimamo, če imajo kakšno predstavo in če je možnost vožnje s kočijo ali jahanje konjev za otroke!

To pišem prav zato, da se prepričate o ponudbi Lipice tudi vi, preden greste tja, da ne naletite na tako žalost kot smo mi. Več konjev vidimo na prostem ob vožnji z avtom, kot smo jih tam 🙁

Pa srečne praznike, ki so pred nami vam želim, Tamara

Na FB-ju in INSTAGRAMU nas lahko spremljate >> #srecnasi #familyfortunatakesLOVEnija #djsylvain

Komentarji

comments

Comments are closed.