Nekaj informacij in nasvetov za probleme s kožo >>

Zakaj smo se pri Tamari odločili za to linijo in tretma? AHA Complex linija vsebuje sadne kisline, kar je primerno za Tamaro, saj ima mastno problematično kožo s pigmentacijskimi spremembami in brazgotinicami zaradi aken. Idealen čas za uporabo AHA kislin Lady Stella je po poletju, zato smo s programom začeli septembra, da bodo do novega leta že super rezultati.

Priporočena nega je 1x-2x tedensko, 8 do 10 terapij, glede na Tamarin življenjski slog, smo se odločili za terapije 1x tedensko in smo veseli vsakega ponedeljka, ko se oglasi pri nas. Trenutno načrtujemo, da naj bi bilo potrebnih 6 do 8 terapij, končno število pa bo odvisno od rezultatov nege v salonu in pa seveda njene domače nege, ki podaljša učinke salonske nege.Ne glede na malo nižje temperature v tem mesecu, je zaradi učinkovanja sonca še vedno potrebno predvsem pri problematični koži uporabljati za dnevno nego kremo z najmanj faktorjem 30 SPF. Tamari smo priporočili uporabo kreme z zaščitnim faktorjem, ki je namenjena prav aknasti koži, in sicer Exfoliac zaščitni matirajoči fluid za obraz z ZF50+, katerega Tamara uporablja namesto dnevne kreme.

Pri negi uporabljamo čistilno peno, serume z AHA sadnimi kislinami z različnimi koncentracijami, masko za obnovo kože in pomlajevalno vlažilno kremo ter losjon za nevtralizacijo. Izdelki so iz linije Lady Stella AHAComplex.

V prvih dveh obiskih smo koristili serum s 10% sadnih kislin. Skozi celotno terapijo bomo uporabljali serume z različnim odmerkom sadnih kislin, in sicer bomo povečevali delež sadnih kislih, zadnje 3 obiske bomo naredili z uporabo seruma s 25% sadnih kislin.

Potrebno se je zavedati, da gre pri postopku obnove kože s sadnimi kislinami za proces, v katerem mora sodelovati s primerno nego tudi oseba sama doma. Z namenom, da bi dosegli najboljše možne rezultate ter učinke salonske nege podaljšali in tudi podaljšali čas, ko je potreben ponovni obisk po zaključku celotnega tretmaja, smo Tamari predlagali uporabo seruma s 5% sadnih kislin. Tamara tako dnevno uporablja doma Lady Stella AHA kislinski serum 5%, in sicer se ga uporablja kot večerno nego, po čiščenju obraza. Tamari smo dali tudi natančna navodila, kako se serum pravilno uporablja. Seruma ni priporočljivo uporabljati zjutraj. Ker ima serum precej močne učinkovine, smo Tamari ob tretjem obisku priporočili tudi uporabo ustrezne nočne kreme, saj se je izkazalo, da ji njena nočna krema ne odgovarja in sicer smo ji proporočili uporabo kreme, namenjene prav problematični koži, to je Exfoliac Acnomega 200. 

Kar se pri odpravljanju težav s kožo z AHA sadnimi kislinami lahko zgodi, je, da po prvih parih tretmajih lahko pride do “navideznega” poslabšanja stanja kože, ker se koža intenzivno čisti, vendar pa se to stanje zelo hitro umiri. Zato je tudi potrebno narediti toliko tretmajev v kozmetičnem salonu in da se dosledno upoštevajo navodila kozmetičarke za nego doma.

Hvala Monika iz salona ALARIA za to izčpnost, upam, da se kdo najde v napisanem in si tudi on/ona uredi kožo, kajti to je zelo pomembno za samozavest v vsakdanu in seveda boljšemu počutju. Moje korake k izboljšanju kože lahko spremljate >> PROBLEM S KOŽO

Želiš dostopati do zadnjih objav in biti na tekočem? Sledi nam na Instagramu!