SHRIMP SAGANAKI na izi #kamp #onepan

SESTAVINE za enostavni SHRIMP SAGANAKI za 4 osebe:

1 x rakci cca. 1kg škampov (lahko dodate tudi zamrznjene že marinirane cele ali repke kozic, škampov, jastoga,..)

1-2 x paradižnikova omaka z zelenjavo (lahko jo naredimo sami ali kupimo že pripravljeno npr. Eurospin v steklenici paradižnik z zelenjavo)

1 x čebula (priporočam 1 bela in 1 rdeča)

1 x česen (3-5strokov)

2 dcl belega vina

začimbe: bazilika, origano, sol, kajenski poper

1 x feta sir

škampi saganakiškampi

PRIPRAVA na enostaven in hitrejši način:

Na olivnem olju na hitro popražimo česen in čebulo (lahko dodamo tudi svežo zelenjavo), ki naj bo zelo na drobno narezana in nato dodamo rakce (Predlog : sveže prej marinirajte v olivnem olju s česnom in zelišči ali zamrznjene, ki so že marinirani in/ali narezano že vnaprej kuhano hobotnico v vinu, ki mu dodamo vodo in zelišča/začimbe) ter vse skupaj podušimo za le nekaj minutk in zalijemo z belim vinom. Počakamo, da alkohol izhlapi (nekaj minutk) in dodamo omakco z zelenjavo ali le npr. Valfrutta paradižnik v koščkih in/ali pasato. Začinimo z zelo malo soli, kajenskim poprom po občutku in željeni stopnji za pekoč okus ter dodamo baziliko in origano. Premešamo in kuhamo vsaj 15 minut, da se jed poveže. Vmes lahko zalijemo še z vinom ali juho ali vodo – po želji, ni pa potrebno, če imamo dovolj paradižnikove omake. Na koncu dodamo še feta sir: polovico ga dodamo v omako in premešamo, polovico pa ga dodamo razdrobljenega tik pred postrežbo.

saganaki

P.s. tak način priprave zmore tudi moj “nekuharski” mož. Če pa si želite recept za saganaki, ki je bolj “gurmansko” obarvan, z več zelenjave in različnih morskih dobrot ter seveda daljšo pripravo pa vam priporočam ta recept: FORTUNA SAGANAKI

Pa Srečen tek vam želim*

Komentarji

comments

Comments are closed.