STRES? NE, HVALA!

Zadnja leta opažam, da je stres v mojem življenju resnično prisoten vsakodnevno. Včasih je to zaradi obremenjenosti, dela, vsakodnevnih pričakovanih stvari, slabe vesti, financ, takih in drugačnih problemov, vzoponov in padcev,…pred časom je bilo zaradi boleče nosečnosti, zaradi poporodne krize, zaradi vsega kar ni tako kot sem si zamislila,… Jap, mamin svet ni lih lahek, kajne? Ko sem dobila hčeri sem bila pod stresom, bolj kot sem bila pred tem. Zakaj? Zato, ker se počutim dolžno, da jima vse nudim, da imam čas zanju, da se družimo, da hodimo na izlete, da jima omogočim določene stvari in jima uresničim njune želje,… Zavedam se , da nisem več edina na tem Svetu, za koga moram skrbeti,…. Ni več tega časa, ko sem si mislila, ahhh se bom že znašla in bo že,…zdaj sta tukaj še dve malčici, ki sta odvisni od mene in moža. Seveda je to poleg najlepše izkušnje starševstva in najboljših občutkov v življenju, tudi največji stres, ki ga lahko čutiš in te bremeni, ko ne gre vse tako, kot bi moralo iti,… Definitivno so otroci in naši kosmatinčki naš “antistres”, ampak kljub temu zna biti stresno prav zato, ker jih imamo tako močno radi in jim včasih ne moremo nuditi kar si želijo ali pa pride do kakšnega bolezenskega stanja, ki ga je treba premagati in žal je tukaj spet stresna situacija, zaradi katere lahko zbolimo še mi. Zato se moramo vzeti v roke, da bomo lahko pomagali našim sončkom tudi v bodoče!

Spomnite se kaj rečejo na letalu: najprej masko sebi, nato otroku, ker ne boste mogli pomagati nobenemu več, če ne boste najprej pomagali sebi! Tudi v Bibliji piše: pomagaj si in Bog ti bo pomagal! 

Zaradi slabega obdobja, ki ga je naša družinica doživljala prejšno leto in mojega ter moževega nezdravja, pogostih obiskov zdravnikov,…sem se za svoj 38i rojstni dan odločila, da se ne bom več tako obremenjevala z nepomembnimi stvarmi, ampak bom naredila tudi nekaj zase. Zato sem po nujnem nevrološkem pregledu, takoj pričela z masažami, ki so mi jih priporočali. Definitivno je to ena najboljših rešitev, da ne pride do hujšega zdravstvenega stanja in bolečin. Mnogo bolezni si namreč naredimo sami in tudi jaz sem že bila na tej poti. Žal 🙁

 


Mojca Havliček iz salona za lepoto in za dobro počutje ALARIA, mi je odgovorila na nekaj pomembnih vprašanj o masaži in menim, da bi to terapijo morali vsi vzeti bolj resno kot le za “luksuz”! Jaz si namreč sedaj vzamem tedensko dan zase in se pustim malo razvajati in potem grem še s kakšno prijateljico na kosilo, deci vinčka ali vsaj kavico, kar je po moje boljša izbira, namesto obiska “psihologa” ;))) Pravi prijatelji so naši najboljši psihologi, kajti veselijo se z nami, ko smo gor in jočejo in nam pomagajo, ko smo dol. Zato HVALA moje zlatike za vse! <3

Kaj menite, sem naredila prav? Počutim se namreč boljše in definitivno upam na nadaljevanje življenja, brez prevelikih padcev zaradi stresa, kajti se bom potrudila, da ga bom obvladala! Kako ga pa vi obvladujete? Vesela bom kakšnega nasveta!

Bodite v cvetju! Vaša Tamara <3

 

Komentarji

comments

Comments are closed.