Verjetno že veste, da sem se zaljubila v tale “robotski kuhalnik”, ampak zdaj sem sigurna, da želim to deliti tudi z vami. Postala sem namreč njihova svetovalka 🙂 Thermomix ni le kuhalnik, ampak je nova dimenzija kuhanja. Ta aparat zmore skoraj vse 😉

Naša Tara Siana najraje dela zmes za res odlične tortice, ki so narejene v slabih 5minutah. Super je, ker ne potrebujemo mešati sestavin posebej/postopno, kajti vse skupaj le vstavimo v aparat, ki ima vgrajeno tudi tehtnico in nas opomni koliko česa potrebujemo, nato pa vse skupaj zelo lepo penasto zmeša. Zato ni potrebe ločevati jajc,… TOP!

V njem lahko zmeljemo žito v mehko moko in nato aparat zmesi testo, ki ga potem le spečemo > RECEPT 

Ob enem je tudi blender za smutije, za presne sladice, za sladoled,…

RECEPT > TROPSKI DOMAČI SLADOLED

Poleg velike kuharske knjige so vsi recepti tudi na chipu , ki je pritrjen na aparat. Tako vas recept spremlja in zvok opominja, ko moraš dodati novo sestavino. Najboljše pa je to, da ti sproti sam tudi tehta in ni potrebno tehtati posebej, rezati posebej, pražiti drugje, mešati in stati zraven golaža ali bolonjeze omakce 3 ure,… Obožujem tudi kuhanje rižote, kajti jo aparat sam meša in ostane kremasta in obenem aldente in je nared v 20 minutah, a najboljše je to, da lahko med tem pišem ta blog 😉

Seveda pa ne morem mimo varoma posode. Super je manjša košarica za dušen riž, spodaj ob enem kuham juho in zgoraj na sopari delam zelenjavo. 3 jedi hkrati in zato so tudi vse še bolj okusne, ker se okusi prepletajo,… Tako lahko naredimo tudi čudovite pisane poletne solatke in pripravimo še svež majonezni domač preliv z zelišči. Njami!

V glavnem sem navdušena in od tega, da sem najprej mislila, da bom testirala kuhalnik le 14dni, sem ga zdaj vzela za vedno, ker se ne morem ločiti od njega 🙂 Tako da, če boste želeli kakšen nasvet ali info okoli kuhanja v Thermomixu, vam z veseljem svetujem in še kaj skuham 😉  Na razpolago sem vam na info@srecna.si ali na SREČNA.SI FB strani. 

Komentarji

comments

Comments are closed.