POLETNO USTVARJANJE BREZ STRESA #otroci #izi #barvanje #morje

Želela sem si napisati blog o tem, kakšna mama sem želela biti in kako zelo bi si želela tak izi tempo z otroci, ampak,…ko dobiš otroke se vse postavi na glavo, čeprav to ne pomeni slabo, ta stran je zelooo lepa, samo vzdržati moraš tudi takrat, ko si želiš miru, ko so kakšni otroški trmasti izpadi, da minejo,… ;)) V realnosti iščem trenutke, da sem 2 minuti sama, da lahko grem na wc ali pa spit 2dcl vode, da v miru spijem svojo jutranjo kavico ali pa deci vinčka zvečer,…zato poleti obožujem bazenčke vseh velikosti, ker se otroci med seboj zaigrajo, špricajo, plavajo, čofotajo, jaz pa imam razgled na nasmejane otroke in sem lahko vsaj 15minut na svojem ležalniku s kakšnim koktejlom v rokah 😉

Glede tega bloga, kakšna mama sem, kakšna bi želela biti in kako bi pametovala drugim mamam, sem si premislila, ker saj veste 100 mam 100 čudi in vsaka mama je najboljša mama 🙂 <3 Namesto tega, pa vam zato raje podam nekaj mojih izi idej, ki jih lahko delate z večjimi ali zelo majhnimi otroci in zaradi tega ne boste preveč pod stresom 😉 Poleg mehurčkov, velikih in majhnih je super ustvarjati z barvami.

zabavavodenebarvice

Ko ste na dopustu vzamite zraven vodene barvice in čopiče. S tem boste zamotili otroke za kar nekaj časa. Najprej naberite školjke, polžke in kamenčke in jih barvajte, potem se naj prične poslikava in nato vsi v morjeeee, da se orng umije barva iz kože. Jaz sem lani (2 in 4 letnici) zraven lahko celo 15-30min ležala in uživala v senčki ter ju opazovala kako sta uživali, letos pa sem bila že cel popoldan na plaži skoraj brez skrbi 😉

Sem pa ugotovila, da te poceni vodenke niso ok, ker se prehitro obrabijo in stopijo v morski vodi (vse skupaj potem kar sperete v vodi in je spet set vodenih barvic kot nov), zato je bolje dati kak euro več in kupiti boljše, da bodo zdržale vsaj čez poletje 😉 Priporočam kvalitetne JOLLY vodene barvice. P.s. iz pobarvanih kamenčkov lahko doma naredite kakšen akvarij, namizni dekor ali pa jih podarite sorodnikom, ki so veseli stvaritev naših otrok.

poletje4

Tudi doma barvamo in ustvarjamo z vodenimi in tempera barvami. Iz table priredim slikarsko stojalo s papirjem in pogrnem tla, da se ne umažejo ali pa delate vse kar na travi, kajti vse spere dež. Štampiljke, barvanje pobarvanke, slikanje mavrice,… Otroke pa nujno slecite in jih po končanem slikanju nesite v banjo, kjer jih spet zaposlite, kajti vse pripomočke sami tudi umijejo in pri tem zelo uživajo 🙂

Spet smo si pridobili nekaj dragocenega časa, ko lahko z otroci uživamo brez dodatnega stresa 😉 Lahko pa si umislite tudi kakšno kartonasto hiško s pobarvankami (naslovna slika) in jo naj otroci barvajo (priporočam na travi), kolikor jih je volja in vsi boste veseli 🙂

poletje3

Nujno pa kupite barvice ali voščenke, ki se lahko prelivajo tudi z vodo. To so VOŠČENKE JOLLY AQUA , s katerimi lahko otroci rišejo in barvajo kot z navadnimi, le da jih naknadno lahko z vodnim čopičem preliješ in risba izgleda kot umetnija…no ja, pri nas sta hčeri še majhni, zato smo komaj pri mavricah 😉 P.s. super je tudi to, ker ni takšne packarije kot je z vodenimi barvicami in so super tudi za uporabo v stanovanju.

Jaz jih vzamem s seboj na izlet, da zaposlim otroke, ko čakamo na hrano in postane otrokom dolgčas. Najprej pobarvajo z voščenkami, nato pa z čopičem v katerega nalijemo vodo, ki je namenjen za zraven/2go, razlijemo barvo in dobimo enkratne umetnije.  Če pa želite še boljše slike pa vam priporočam še bolj kvalitetne profi barvice Cretacolor aqua.

poletje2

Nikakor pa ne morem prezreti pobarvank za odrasle, ki pa jih kar nekaj tudi za otroke. Hčeri obožujeta Kaiserjeve princeske, kajti so listi trši in barva ne pronica skozi. Iz lastnih izkušenj vam povem, da Tara Siana (septembra bo 5let) raje barva moje pobarvanke kot svoje. Pravi, da zato ker so lepše in niso tako velike (kar pomeni, da uživa v barvanju majhnih koščkov, da lahko menjuje barve hitreje). Nujnooo pa kupite svojim otrokom mavrične barvice, ki niso tako drage. Mi imamo set Jolly treh različnih barvic, ena je celo aqua, ki jo lahko prelivate z vodo v mavrico,.. S temi tremi barvicami otroci pobarvajo celo pobarvanko, ker jim je všeč, ko barvica sama spreminja barve (slika zgoraj). Letošnji poletni hit so tudi NEON in METALIC barvice, ki jih obožujejo otroci kot tudi jaz sama.

Tako uživamo v barvanju vsi skupaj (še možek se nam večkrat pridruži ;)), da sem se odločila, da vam, kljub akcijskim cenam v srečni trgovinici, ob vsakem nakupu nad 25eur podarim še brezplačno pobarvanko za vaš dopust ali ob hkratnem nakupu vodenih barvic in voščenk aqua novost vodni čopič! V mesecu avgustu pošiljamo le 2x, tako da pred plačilom pišite na info@srecna.si, da vam javimo termin dostave, če vam bo odgovarjalo.

Pa SREČNO POLETJE ter čim manj stresno ustvarjanje z otroci ali brez, vam želim, Srečna Tamara

Komentarji

comments

Comments are closed.