Popolne počitnice za vso družino

Midva z možem sva si zelo podobna glede dopustov. Sva namreč bolj hotelska tipa in definitivno imava rada, da je v okolici kaj novega za doživet, uživati v ogledih zanimivosti, druge kulture, dobra hrana, pijača in seveda popolne plaže,… Tako da vedno izbiramo takšne relacije, da je dopust, izlet in potovanje v enem. Od kar imava otroke še nismo dosti potovali, kajti se nama ni ljubilo pakirati,  z otroci leteti daleč,… Zato smo dopustovali bolj po bližjih destinacijah z avtomobilom, ampak komaj čakava, da se vrnemo z otoci v Grčijo, na Kanarske otoke, Italijo in Španijo. To so bližnje destinacije, ki imajo plaže, ki so zelo primerne za otroke in seveda ob enem imamo kaj za doživeti tudi mi odrasli.

Ob načrtovanju družinskega oddiha se pogosto zgodi, da je izbira idealne destinacije za dopustovanje zaradi različnih želja in pričakovanj družinskih članov velik izziv. Poiskati moramo srednjo pot in sprejeti potrebne kompromise, kar pa je veliko lažje, če je počitniška lokacija pestra in ponuja veliko aktivnosti. Še zlasti za družinske počitnice je pomembno, da izbrana destinacija ponuja veliko različnih aktivnosti, zabave in možnosti širjenja obzorij.

Ker vemo, da je popolno lokacijo za oddih težko najti, vvam predlagamo nekaj počitniških destinacij, idealnih za družine – kjer vam in vašim najbližjim ne bo dolgčas.

Grčija, polna zgodovine in čudovitih plaž

Grčija je znana po mnogih stvareh: okusni hrani in vinu, prekrasnih plažah, mediteranskem podnebju ter grški mitologiji in zanimivi zgodovinski preteklosti. Zaradi vsega naštetega je Grčija ena najboljših destinacij za družinski oddih. Atene, prestolnica Grčije, imajo veliko arheoloških najdišč, ki poustvarjajo starodavno pokrajino oziroma arhitekturo. Ena izmed številnih aktivnosti v Atenah, ki je ne bi smeli izpustiti, je pohajkovanje po Akropoli. Mesto z okolico je polno zanimivih spomenikov, arhitekture in razvalin. Največji grški otok je Kreta, njegova prestolnica pa je mesto Heraklion, nekoč središče minojske civilizacije. Tudi na Kreti je veliko arheoloških najdišč. Na primer razvaline palače Knosos iz časov minojske civilizacije in trdnjava Koules ali ”Castello a Mare” iz beneških časov. Na vzhodni strani otoka lahko z družino obiščete palmino plažo Vai. Popolnost, ki jo tvorita čudovit peščeni zaliv in največji gozd palm v Evropi.

Pravljični Danska in Nizozemska

Prestolnica Danske, Kopenhagen, je pravljična dežela za otroke vseh starosti. Tam najdemo vse: atrakcije, prilagojene otrokom, družinske hotele, gradove in palače, plaže, igrišča in seveda vsem znani kip Male morske deklice. V bližini Kopenhagna lahko obiščete mesto Dyrehavsbakken ali na kratko Bakken, najstarejši (star je kar 431 let) zabaviščni park na svetu. Ogleda vredna sta tudi danski nacionalni akvarij, ki je največji akvarij v Severni Evropi, in zoološki vrt v Kopenhagnu. V okolici Kopenhagna se med drugimi zanimivostmi nahaja muzej vikinških ladij, kjer lahko vidite rekonstrukcije originalnih ladij v naravni velikosti, z njimi pa se lahko celo popeljete po zalivu. Ko govorimo o destinacijah, ki nudijo številne aktivnosti celi družini, moramo omeniti tudi Nizozemsko. Poleg znanih mlinov na veter, prekopov, kanalov in lesenih cokel ponuja ta država še mnogo drugih slikovitih zanimivosti in aktivnosti. Na Nizozemskem bodo na svoj račun prišli predvsem tisti člani družine, ki imajo radi rože oziroma tulipane. Še posebej, če boste obiskali Keukenhof, park s sedmimi milijoni čebulic rož, ki ga obdajajo polja tulipanov. Turisti na Nizozemskem lahko izbirajo med številnimi lepo urejenimi živalskimi vrtovi (Dolfinarioum, Artis Royal Zoo, Safaripark Beekse Bergen, GaiaZOO Zuid-Limburg …) in zabaviščnimi parki. Linnaeushof je največje ”igrišče” v Evropi, zabaviščni park Duinrell pa se nahaja v bližini mesta Hag.

Zimzeleni Kanarski otoki

Zaradi svojega stalnega subtropskega podnebja so Kanarski otoki zelo priljubljena destinacija, ki jo lahko obiščemo skoraj v kateremkoli mesecu. Za turiste so v verigi Kanarskih otokov še posebej zanimivi otoki Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura in Lanzarote. Poleg dih jemajočih plaž in čudovitega rastlinja omogočajo Kanarski otoki družinam in parom mnogo aktivnosti. Na otokih je veliko zanimivih vodnih parkov, zooloških vrtov in akvarijev, kot je na primer Loro Park na Tenerifih s svojo znano predstavo z orkami ter preko 300 vrstami papig in več kot 250 pingvini.

Pomembno je prisluhniti željam posameznih družinskih članov in jih uresničiti.

Kliknite na www.tripsta.si in si ugodno in pametno rezervirajte let za svojo družino.

Več o  > SREČNA POTUJE SAMA

Kam z otroci > SREČNA POTUJE Z OTROCI

Komentarji

comments

Comments are closed.