MASAŽA NI LE LUKSUZ! #terapija #antistres

Mojci Havliček sem postavila nekaj vprašanj o antistresu, ki ga lahko rešujemo tudi z masažo. Sama sem bila že precej bolna, preden sem spoznala kaj potrebujem, da bom lahko spet zaživela kot srečna Tamara! Več o moji izkušnji > STRES, NE HVALA

  1. Ali je masaža luksuz ali privilegij bogatih? Ali se je to mišljenje že kaj spremenilo?

Še vedno velika večina ljudi vidi masažo kot luksuz. Predvidevam, da zato ker ne poznajo vseh njenih mnogih učinkov. Mogoče tudi zato, ker so zdravnik in zdravila še vedno zastonj, masaža je pa plačljiva storitev. Vendar pa se to mišljenje počasi spreminja, ker ljudje (končno) to vidijo kot neko preventivo in investicijo vase. Tako kot ti Tamara, ker se imaš rada in ker veš, da če skrbiš zase, lahko tudi kvalitetno skrbiš za svojo družino.

  1. Kdo bi moral nujno na masažo? Za koga je masaža bolj primerna oz. jo priporočaš?

V resnici bi moral vsak priti enkrat mesečno na masažo, saj imamo velikokrat težave za katere ne vemo, da se jih lahko odpravi z masažo. Tako kot pri tebi in mnogih drugih, so glavoboli, spanje rok ponoči, zbujanje s sluzjo v grlu in še marsikaj drugega znak upočasnjenega delovanja limfe. Znak upočasnjene limfe niso samo zatečene noge. Če nas boli hrbet, vemo, da bo masaža pomagala, za prej naveden znake pa tega ne vemo. Maserji/terapevti odpravljamo težave, za katere sploh niste vedeli, da obstajajo.

  1. Kakšne masaže ti izvajaš in zakaj?

Izvajam klasično, športno, limfno in anticelulitno masažo. V prvi vrsti vse masaže izvajam, ker to rada počnem in ker vem, da s tem pomagam ljudem in jim skušam izboljšati kvaliteto življenja.

  1. Kolikokrat mesečno so priporočljive masaže?

Prav vsakemu bi priporočila enkrat mesečno limfno masažo in enkrat mesečno klasično masažo, ali pa vsaj enkrat mesečno kombinacijo limfne masaže nog in masaže hrbta oz. tistega predela telesa, s katerim ima oseba težave.

  1. Ali imata stres in masaža kaj skupnega? Masaža = zdravje?

Masaža odpravlja stres, ker ima tudi psihološki učinek (sploh, če oseba rabi samo, da jo nekdo posluša). Ko smo na masaži, je tisti čas res samo naš in se resnično sprostimo. Poleg tega pa z masažo spodbudimo pretok vseh tekočin v telesu in imamo tako večji fokus in bolj bistre misli. Naše težave so kar naenkrat precej in manjše in enostavno rešljive. Z masažo sprostimo mišice, kar pomeni, da se pri delu res lahko skoncentriramo na delo in ne na naše bolečine. Vsekakor je masaža velika podpora zdravju in bi morali nanjo gledati kot eno izmed oblik alternative. Kako stres vpliva na telo, lahko vidiš tudi pri sebi. Stres ne povzroča samo psihičnih težav, ampak tudi fizične in kako elegantno si to odpravila (tudi) z masažo.

Jap, vse to je res. Bila sem popolnoma zbita, bolečine v rokah, mrtvenje nog, rok, mravljinčenje, zbujanje z bolečinami v vratu,….nevrologinja mi je svetovala redne masaže, preden pričnem s kakršnokoli telovadbo, nato nežne vaje, da telo vzpostavim spet v sinergijo. Zato HVALA vsem, ki ste z mano in mi pomagate pri moji “poporodni rehabilitaciji”. Prihajam nazaj na tirnice, še malo in bom tam 😉

Hvala Mojca in salon Alaria za pomoč pri odgovorih, še pridem k vam, ker ste super srčna ekipa strokovnjakov na področju kozmetike! <3

 

Komentarji

comments

Comments are closed.