POMLADNO SONCE NA LJUBLJANSKEM GRADU

Od kar živim v Ljubljani venomer iščem lokacije kam na kosilo, kam na prigrizek, kam na kavico in zdaj, ko imam otroke, tudi kam z njimi skupaj na užitkanje 😉 Zato se vsak sončen vikend odpravimo nekam, kjer imajo igrala, kjer je sončna terasa, jaz uživam, če je lep razgled in seveda kje lahko kaj dobrega pojemo in imajo dober sladoled 😉

Tokrat smo šli na sprehod okoli Ljubljanskega gradu in se ob tem z otroci pogovarjali o zgodovini le tega, čeprav naša Isabella (2,5let) razume le Grad = princeske :))) Ampak nič hudega, tudi to je lahko luštna zgodbica in uvod v večerno pravljico o princeskah.

Otroci lahko na dvorišču gradu vidijo skulpture, kipe in seveda maketo gradu, kar je našima bilo najbolj aktualno. Kje smo pa zdaj mami? Hmmm zdaj pa smo tukaj, pokažem na maketi in Tara spet. hmmmm, ampak tukaj pa ni stolov narejenih….

Jap seveda smo se vsedli v slaščičarni/kavarni, kjer je prijetno sončno, toplo, prijazna natakarica, kljub gužvi in super ponudba. Moj mož obožuje sadni sladoled in tam ga je navdušil. Jaz pa sem bolj čokoladna in kavna, zato seveda ledena kava zame in za princeski sladoledni napitek iz čokolade, smetane in dodanih piškotkov po imenu Mali princ 🙂 Naročili smo en napitek za obe, ker je takoooo velik. Bili so tako prijazni, da so ga že naredili v dva kozarca. Bravo Grajska kavarnica! P.s. še ati je moral pomagati 😉

Če pa greste v center Ljubljane pa vam predlagam, da tam parkirate in se peljete na grad z vzpenjačo, kajti je to za otroke še posebno doživetje. Za večje otroke je tudi zanimiv njihov grajski muzej. Lahko pa se na Grad odpravite tudi peš, vmes je zelo lepo igrišče za otroke.

Tako da vam svetujem, da izkoristite te lepe sončne pomladne dneve za kakšen obisk ali izlet na Ljubljanski grad.

 

Komentarji

comments

Comments are closed.