MAJSKA POPOTOVANJA

Prvomajski prazniki so že tukaj 🙂

V maju uberite svojo pot!

Kam bi šli, da bi videli, se naučili, izkusili ali okusili nekaj novega? Privoščite si lahko krajši izlet ali pa se podate daljše potovanje. Letos so prvomajski prazniki velikodušni, ker omogočajo kar nekaj prostih dni, ki jih lahko izkoristite za raziskovanje sveta. 5 dni letnega dopusta lahko v tem času zamenjate za celih 11 dni svobode. Mamljivo, kajne?

Iskrice in ogenj

Korenine prižiganja kresov na večer 31. aprila segajo v naših krajih daleč pred sodoben čas. V pomladnih ritualih so naši predniki prižigali kresove, za katere so verjeli, da dajejo moč soncu in krepijo sončne žarke. Na Češkem ima praznovanje »sežiga čarovnic« podoben pomen. Ljudje se družijo ob kresovih in praznujejo prihajajočo pomlad. Sedaj je odlična priložnost, da se ga udeležite, če vas ne mika, da bi se odpravili daleč. Maj je popoln tudi za raziskovanje mistične Prage ali mesta, kjer se s sodobnim utripom meša bogata zgodovina, Brna ter njune okolice, verjemite.

Kratek pobeg

Obisk Istanbul bi bil odlična izbira. Ulice še niso preveč natrpane, vreme je popolno. Najboljši čas in način za prihranek denarja in potu torej. Mesto nudi vse: 2.500 let zgodovine, mešanico evropske in azijske kulture, tradicijo, neverjetne turistične zanimivosti, živahno nočno življenje in dih jemajoče razglede. To je zagotovo talilni lonec različnih kultur, ki ga ne gre spregledati.

Barve brstečih tulipanovih popkov

Morda se zdi stereotipno, vendar so tulipani zares ukoreninjeni v življenje in kulturo Amsterdama. Tako zelo, da so ljudje v 17. stoletju zastavljali svoje hiše, samo da so bili del »Tulip manije«. Če ste radovedni kakšen je bil ta pomp, prelagamo, da obiščite muzej tulipanov. Amsterdam je vsekakor očarljiv s svojimi ozkimi in visokimi zgradbami, ki se gnetejo ob kanalih in ob tesnih ulicah. In ne pozabimo na raznolika mestna kolesa vseh barv, skoraj tako kot tulipani. Pravzaprav opisujemo večino mest na Nizozemskem, pokukajte še v zgodovinski Middelburg ali Utrecht.

V maju vam bo vredu!

V Maroku bo junija vroče. Julij bo vroč. Vroč bo avgust. September je še vedno lahko vroč. Celo v oktobru so lahko temperature še vedno visoke. Toda maj v Maroku ni prevroč, v redu vam bo. To je dežela, ki ustreza vsakemu tipu popotnika. Veliko je za raziskati in okusiti v tej čarobni pokrajini. Visoke gore Atlasa ponujajo izjemen razgled na vasi med rdečimi hribi in zelenimi dolinami. Od tu se lahko podate dalje do saharskih sipin Erg Chebbi in Merzuga. Imperialna mesta Fez, Meknes, Marakeš ter Rabat, potopljena v bogato zgodovino, polna islamske arhitekture, se bodo dotaknila vsakega s kančkom zanimanja za zgodovino in umetnost. In na koncu je »zahodno kraljestvo« še fantastična destinacija za surfanje.

V času cvetenja češenj

Odkrivajte japonsko kulturo spomladi. Ikonična sakura (češnjev cvet) vsako leto ujame pozornost popotnikov in domačinov. Predstavlja spreminjanje ter minljivost narave in življenja. Vsako leto se vremenoslovci in biologi trudijo napovedati dan, ko bodo češnje zacvetele. To je del narodnega ponosa, sezona ugibanj pa je zaradi razpotegnjene lege otoka kar dolga. Na Nagasakiju je čudovita roza odeja že skoraj izginila, niste pa še prepozni, da ujamete prve cvetenje češenj v Sapporu. Začelo se bo ravno med prvomajskimi počitnicami.

Več kot očitno je, da je začetek maja krasen za potovanje, naj bo to blizu ali daleč, za dlje ali samo za nekaj dni. Pa še ponudba na tripsta.si je odlična. Spakirajte prtljago in raziščete vsaj košček sveta.

Preberite še kje na Svetu lahko obiščete najčudovitejše in nenavadne bazene > TRIPSTA BAZENI SVETA

 

Komentarji

comments

Comments are closed.