NAJBOLJ ČUDOVITI IN NENAVADNI BAZENI SVETA

Privoščite si pljusk razkošja 🙂 

Bazeni veljajo kot centri razvajanj ter sprostitve. Poletje je tako rekoč za ovinkom in v mislih že imamo počitnice. Prav zaradi tega smo se odločili pobrskati za najlepšimi in najbolj nenavadnimi bazeni na svetu, ki se jih dejansko splača obiskat. Ne pustite se zavesti – to niso različice doma narejenih vrtnih bazenov. V najbolj nenavadnih bazenih na svetu lahko plavate na terasastih vrtovih Balija, v krvavordeče obarvani vodi v Turčiji ali v Modri Laguni na Islandiji.

 

Za bazen, ki vam ga bomo predstavili v nadaljevanju lahko rečemo, da nas je mati narava najbolj navdušila. Geotermalni izvir v Modri Laguni se nahaja blizu mesta Grindavik na Islandiji in je znan po svoji nebeško modri barvi, ki se skozi leto zaradi načina odboja svetlobe spreminja.

Poleti lahko tako v njej najdemo celo odtenke zelene! In čeprav morda ne boste verjeli, je ta voda v resnici mlečno bele barve. In ker izvira več kot 2.000 metrov pod površino Zemlje, so bile njene sestavine uporabljene v razvoju edinstvene linije izdelkov za nego kože. Zato je to hkrati tudi vrhunski center za nego kože. Voda ima samočistilne sposobnosti in se obnavlja vsakih 40 ur. Ob vsem tem pa lahko rečemo še, da je to skoraj največji bazen na svetu – v vsakem trenutku namreč vsebuje kar 9 milijonov litrov vode.


Plavanje v razkošju

Imate radi svetleče stvari? Če je odgovor da, potem vam priporočam obisk bazeni v ekskluzivnem resortu s petimi zvezdicami v Lhasi, v Tibetu. Za približno 300 EUR na noč se lahko potopite v odsev 24-karatnega zlata, ki vam bo vzel dih. Če si predstavljate še spektakularni razgled na palačo Himalaya, se boste zagotovo strinjali, da je ta kraj vreden obiska. Kadar pa govorimo o rumenem bazenu, moramo nujno omeniti še rdečega. Kako nenavadne barve, kajne? V Koh Samui na Tajskem lahko uživate v bazenu neverjetnih odtenkov vse od oranžne do globoko rdeče in rumene barve, ki ustvarjajo sijoč spektakel v nenavadnem slogu. Le nekaj korakov stran pa se lahko posončite na zasebni plaži.

Tretji na seznamu najbolj magičnih bazenov se nahaja na otoku Santa Lucia. Ta čudoviti karibski biser, imenovan Jande Mountain Resort, je bleščeč in razkošen kompleks z zasebno plažo in je hkrati odlično spa zdravilišče z bolj čudovitim razgledom, kot si ga lahko predstavljate. Kakovost vode je v bazenu Jade Mountain neprestano nadzorovana in obdelana s posebnim »Ozoneators« procesom, ki ne vsebuje klora. Za en dan v tem raju boste odšteli okrog 1.550 EUR na noč. Sanjamo pa lahko, kajne?

Pogled v divjino

Nič manj razkošen ni safari bazen, ki je del hotela Chongwe River House v Zambiji. Ta čudovito oblikovan resort ima neverjetno teraso s pogledom na reko Chongwe. Predstavljajte si srkanje koktejla in opazovanje divjih živali kar iz bazena. Na sotočju rek Zambezi in Chogwe lahko dobesedno slišite dihanje slonov, ki se prebijajo skozi vodo.

Da pa hotel postane svetovno znan, mora biti velik, z najboljše opremljenimi sobami in prvorazredno postrežbo. Potrebuje pa tudi razlog, da ga obiščejo turisti s celega sveta. Tega ima zagotovo tudi peti bazen na našem seznamu. Govorimo namreč o Oberoi Udaivilas resorju, ki ga sestavljajo 55 arov velika palača z velikimi vrtovi in neverjetnim bazenom, ki ima pogled na jezero Pichola. Za en dan v tem zemeljskem raju boste porabili 525 EUR, vendar vas bo navdušil z razgledom na jezero in razkošjem na vsakem koraku ali zamahu.

Za polet do vseh zgoraj opisanih destinacij lahko rezervirate letalsko karto. Lahko pa tudi samo sanjate o njih … Dajte, preverite odlično ponudbo tukaj: www.tripsta.si.

Komentarji

comments

Comments are closed.