FEYDOM CHOICE 5 #mychoice

CHOICE5 je bila naša izbira, pa vaša?

choice

V prejšnem blogu o sedežnih garniturah sem napisala kako je bilo težko najti pravo sedežno za nas astmatike, sploh, če imamo radi komfort in dizajn. Več vas je pisalo, da ste prav tako zadovoljni z vašo Feydom izbiro, nekateri pa me sprašujete o podrobnostih moje izbire.

Tukaj je nekaj osnovnih stvari zaradi katerih smo se zanjo odločili mi >

sedalo-pregrinjala

Seveda najpomembnejše je, če imaš astmo ali kakršnekoli alergije na hišni prah in pršice, da iz stanovanja odstraniš vse tepihe, tekstil in podobno, ki vsebuje naravne materiale. Zato lahko ves dekor menjate z umetnimi materiali in vse naj bo pralno. Na 60stopinj celzija se pršice uničijo, lahko pa jih uničimo tudi tako, da stvari damo pozimi na minus prenočit. Jaz sem se zato odločila, da želim sedežno, ki ima mikrofibro, da je kljub temu mehka in udobna, enostavna za čiščenje in da je pralna.

choice-set

Super je tudi to, da lahko elemente sestavljamo kakor želimo. Kupimo si željena sedala, željene blazine (tanke ali debelejše), željena naslonjala (tanjša ali debelejša) in seveda mere posameznih elementov, ki ustrezajo vašemu prostoru. Naše mere so bile neklasične, zato je izbor sedežnih zelo majhen, ampak srečni smo, da smo našli to sestavo, ki je zdaj v naši dnevni sobi in izgleda kot bi ga naredili po naročilu 😉

pritrditev-sedezneSuper rešitev je tudi ježek, ki se lahko pripne na vsak element spodaj in drži posamezne elemente skupaj, tako da jih naši otroci ne prestavljajo, če to ne želimo oz. da ne pademo v kakšno luknjo med gledanjem TV-ja 😉

choice5

Glede nato, da radi gostimo in se družimo, je za nas velik plus, da lahko iz “klasične” kotne sedežne naredimo več različnih sestav in med njimi tudi posteljo. Tabureji so super rešitev za podaljševanje sedalnega dela sedežne v bolj komfortni ležalni del, a ga lahko tudi hitro odstranimo in nam služi za večje število gostov ali kot “klubsko mizico”.

barve-sedeznih

Všeč pa mi je še seveda to, da lahko izbiraš barve sedežne garniture v celoti ali po delih. Mi smo se odločili kar za 3 sivo-bele barve, ki popestrijo sedežno. Komaj pa čakam, da naredim iz tega kotnega dela še kakšen dizajnerski presežek z različnimi dodatki. Če ima kdo kakšno “modno” idejo, bom zelo vesela nasveta.

img_8474

Preobrazba dnevne sobe > SEDEŽNA ZA SREČNE

Info za sedežne garniture > FEYDOM SLOVENIJA

Komentarji

comments

Comments are closed.