POLETNI RECEPTI s KOTANYI
Poletni enostavni recepti s Kotanyi
Želiš dostopati do zadnjih objav in biti na tekočem? Sledi nam na Instagramu!
Poletni enostavni recepti s Kotanyi
Kdo še obožuje italjanske...
Ko nam, da življenje češnje,...
https://www.youtube.com/watch?v=Rcb...
Vsi ki me že poznate veste, da delam cheesecake na 101 način že skoraj 20 let, v bistvu od kar sem bila prvič v Usa in to je bilo pri mojih 18letih 😉 Tako da vam lahko povem, da po eni strani res praksa dela mojstra, ampak po drugi je to ena najbolj izi, a hkrati zelooo njami sladic, kar ste jih jedli. Tako da, če še niste probali narediti nobenega cheesecake-a, potem je zdaj pravi čas, da ga! Pod kategorijo sladice cheesecake so moji osnovni in tudi kakšni neklasični recepti.
Danes pa z vami delim cheesecake iz grškega jogurta, ki je malo bolj kremast, mogoče lahko rečem, da je malo lažji po teksturi. Zelo okusen!
Za keksno dno potrebujemo:
cca. 200g keksov/piškotov
cca. 100g stopljenega masla
nekaj žlic kakava
Za prvi dve plasti, ki se pečeta potrebujemo:
1kg grški jogurt
1 sirni namaz (soft/cream cheese)
2-3jajca
sladkor (cca. 2 žlici ali po okusu)
Nutella ali kakšen drug čokoladni namaz
Za zgornjo plast potrebujemo:
1/2 kisla smetana (lahko dodamo tudi sirni namaz)
1 majhna smetana za stepanje
kokosova moka
sladkor
čokoladke
trobentice
Najprej zmeljemo kekse, dodamo stopljeno maslo in premešamo. Damo v pekač oblečen s peki papirjem in pritisnemo ob dno. Lahko naredimo skorjico tudi okoli roba ali pa ne – po želji. Nato zmešamo jogurt, sirni namaz, jajca in sladkor ter narahlo premešamo. Ko je zmes enotna prelijemo polovico na keksno dno, lahko dodamo še kakšne kose čokoladic ali keksov,.. Nato pa še v preostalo zmes dodamo malo nutele in premešamo, da je zmes čokoladna in previdno prelijemo čez prvo plast. Jaz rada malo premešam z vilico, da naredim med plastmi malo marmornega vzorčka. Ntao pečemo na 160- max.180 stopinj cca.50-60min. Pustimo ohljat v pečici vsaj 30min. Nato še na zraku in potem lahko damo cheesecake v zmrzovalnik za 30min, medtem pa stepemo smetano + sladkor + kisla smetana + primešamo lahko kakšno kokosovo moko ali kokosov jogurt,… Premažemo cheesecake. Pustimo v hladilniku čez noč ali slabo uro v zmrzovalniku. Okrasimo, razrežemo in uživamo 😉
Pri pripravi cheesecake mi je všeč tudi to, da lahko porabite stvari, ki jih imate doma – različne piškote, mislije, kakav, maslo, jogurte, sirne namaze, skute, smetane,…
Za vas sem naredila tudi step by step video, da bo priprava še lažja. Pa srečno pomlad in prihajajoče se praznike 🙂