PRŠICE > nadloga, ki povzroča bolezni! #astma #alergije

Kaj so pršice in zakaj živijo v naših domovih ter kako se jih rešimo pa nam v spodnjem intervjuju svetuje Ida Zupančič, ki se s tem problemom srečuje vsakodnevno in ima odgovore na naša vprašanja.

Najprej si oglejte ta dva kratka videa, ki prikazujeta pršico in nastali problem:

 http://www.youtube.com/watch?v=pSOa0MW2log&feature=related

 http://www.youtube.com/watch?v=xLjWskNxs-I

Želite boljše spanje ? Seveda želimo 🙂 Napovejte konec gostoljubja hišnim pršicam. Ampak kako? Z rednim čiščenjem in odvzemom hrane!

Slaba novica je, da so današnja stanovanja in hiše idealna gojišča pršic, saj dajejo idealne pogoje za nastanek pršice. Najbolj pomembna faktorja sta; obilica hrane (hranijo se z našo odpadlo povrhnjico) ter stalna temperatura inprimerna vlaga.

Dobra novica pa je, da so pršice zlahka obvladljive. Vse vzmetnice, oblazinjeno pohištvo, tepihe,…globinsko očistite enkrat na mesec, da boste sigurno lažje spali.
Pršice oziroma antigeni, ki jih najdemo v njihovih iztrebkih, so glavni in hud alergen predvsem v naših ležiščih. Povzročajo motnje spanja, suh kašelj, težave z dihali, bronhialno astmo, razvoj pljučnice, dražijo sluznico in povzročajo kožna obolenja. Teh problemov se v začetku ne zavedamo dovolj, vse dokler, zaradi neprestanega draženja in izpostavljenosti alergenom, ne prerastejo v resna obolenja. Ena petina ljudi v Sloveniji je alergičnih na pršice. Ogromno kajne? A ste tudi vi med nami? Kako rešimo ta problem?

Potrebujemo aparat, ki ima VODNI FILTER … za optimalno čistočo in odstranjevanje alergenov, prahu in ostale umazanije. Moker prah ne more leteti! Edinstvena in patentirana sesalna pot preko vodnega filtra poskrbi za 99% filtracijo. In to brez filtrov, vrečk ali drugega potrošnega materiala. Na drugem koncu bo svež in prečiščen zrak ponovno vstopil v Vaš prostor. Vodi lahko dodamo tudi nekaj kapljic naravnih eteričnih olj in tako odišavimo prostor po lastnih željah.

Ker pa so taki aparati “dražji”, si ga mnogi ne moremo privoščit, da bi ga imeli doma, lahko pa vseeno globinsko očistimo stanovanje, ležišča, sedežne garniture, tako da nam pridejo to naredit na dom vsaj 2 krat letno. Tako sem naredila tudi sama, čeprav sem se kasneje odločila za nakup, kajti sem našla Aqua viva Slovensko verzijo sesalnika in filtracijo zraka v enem, ki je cenejša in dostopnejša. Zdaj diham čist zrak vsak dan 🙂

Če vas še kaj zanima glede izpostavljene teme, problema pršic pa smo vam na voljo tudi v komentarjih pod člankom. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času. Vabljeni!

Komentarji

comments

Comments are closed.