Angelski večplastni cheesecake #lowfat

Mi imamo radi sladice s polno karamele in čokolade, zato raje ne jemo nobene sladice, kot pa da bi morali jesti nekaj nesladkega, nemastnega,.. Seveda je sladkanje z grešnimi sladicami le 1krat tedensko ali pa rezervirano za kakšna praznovanja. Zato sem tudi to tortico, ki ima sicer samo 0,1% maščobe začinila s čokoladnimi keksi in karamelo 😉 V primeru, da ste na kakšni dieti ali pa fitnes prehrani, pa vam priporočam ta recept brez dodanih sladil in bo kljub temu dober.

Potrebujete:

cca. 400g piškotov-keksov (lahko mešane, čokoladne, Oreo, Albert,..)

130g stopljenega masla

5 x skuta Quark Ego

ego-skuta

nekaj žlic sladkorja, vanilijev sladkor

3 jajca

1 x 200ml sladka smetana za stepanje

koščki sadja (tokrat imam jagode)

karamelni namaz, čokoladni preliv

Priprava:

Potrebujete 2 enaka silikonska pekača premera cca. 22cm. P.s. lahko pa tudi vredu namastite navadne pekače ali pa jih oblečete v peki papir.

1.Dobro zmeljete malo več kot polovico piškotov in jim vmešate stopljeno maslo. Dodamo na dno enega pekača. Vse delate enako kot za osnoven cheesecake > BASIC 

2. 4 skute zmešamo, dodamo nekaj žlic sladkorja (lahko eritritol ali vanilijev sladkor) in 3 mala do srednje velika jajca. Premešamo z metlico ročno, da ni preveč tekoče. Z manj kot polovico zmesi prelijemo keksno dno in dodamo koščke jagod, ki bodo dale tortici sočnost.

3. V drugo dobro polovico zmesi pa dodamo delno zmlete piškote (naj ostanejo majhni koščki piškotkov). Vse skupaj zmešamo in prelijemo v drugi pekač.

cheesecake-god14. Vse skupaj pečemo na 160stopinj celzija cca. 40-50min (odvisno od pečice – ko se rob dvigne je tortica pečena). Kakšno uro postopno ohlajamo kar v izklopljeni pečici, nato pa še zunaj in v hladilniku. Nato sledi sestavljanje torte.

5. Previdno zmešamo skuto Ego in srednje trdo stepeno smetano s sladkorjem. Na prvo plast sem dodala malo karamelnega namaza in skutno zmes s smetano , nato sledi druga plast cheesecake in premaz s preostalo mešanico skute in smetane. Okrasimo in pustimo v hladilniku vsaj 4-5ur, da se vse skupaj poveže in strdi.

cheesecake-god2

Okrasimo, prelijemo s čokolado in praznujemo – tokrat Sv. god hčera Tare in Isabelle 🙂

Razrez je čudovit, kaj menite?

 

 

 

Komentarji

comments

Comments are closed.