Sestavine:
- 4 x jajca
- 1 x kos kisla smetana
- 100 x g maslo-margarina
- 3 x philadelphia
- 3 x philadelphia milka
- 200 x g sladkorja
- 100 x g kokosova moka
- 100 x ml sladka smetana
- 1 x estrakt kokos- sirup
- 200 x g polnozrnati keksi
- 1 x kos manner čokolada za kuhanje
- 1 x jedilna žlica kokosov ali smetanov ali kakšen drug liker
Navodila za pripravo:
Cheesecake za srce je cca. za 26 cm premera okroglega pekača.
1. Plast iz keksov:
zmeljemo kekse in jim dodamo stopljeno margarino ali maslo. Dobro pregnetemo in potisnemo ob dno pekača. Pustimo v hladilniku, med tem, ko delamo kremo cheesecake.
2. plast philadelphia navadna + 150g sladkor + polovica kisle smetane + 2 jajci + ekstrakt kokos + kokosova moka = zmešamo z mešalnikom in vlijemo na plast iz keksov.
3. plast philadelphia milka + 50g sladkor + polovica kisle smetane + 2 jajci + ekstrakt kokos = zmešamo in prelijemo po vrhu.
V predogreti pečici na 170-180 stopinj pečemo cca. 40-60 minut.
Po pečenju pustimo cheesecake še kakšno uro v pečici, da se postopno ohlaja, nato še zunaj!
Prelijemo s stopljeno čokolado (lahko jo zmešamo s smetano in likerjem) in potrosimo s kokosovo moko.
Čez noč pustimo cheesecake v hladilniku.
Pa sladki zaljubljeni tek vam želim*