Sestavine: 

  • 4 x jajca
  • 1 x kos kisla smetana
  • 100 x g maslo-margarina
  • 3 x philadelphia
  • 3 x philadelphia milka
  • 200 x g sladkorja
  • 100 x g kokosova moka
  • 100 x ml sladka smetana
  • 1 x estrakt kokos- sirup
  • 200 x g polnozrnati keksi
  • 1 x kos manner čokolada za kuhanje
  • 1 x jedilna žlica kokosov ali smetanov ali kakšen drug liker

 

Navodila za pripravo: 

Cheesecake za srce je cca. za 26 cm premera okroglega pekača. 

1. Plast iz keksov: 
zmeljemo kekse in jim dodamo stopljeno margarino ali maslo. Dobro pregnetemo in potisnemo ob dno pekača. Pustimo v hladilniku, med tem, ko delamo kremo cheesecake.

2. plast philadelphia navadna + 150g sladkor + polovica kisle smetane + 2 jajci + ekstrakt kokos + kokosova moka = zmešamo z mešalnikom in vlijemo na plast iz keksov.

3. plast philadelphia milka + 50g sladkor + polovica kisle smetane + 2 jajci + ekstrakt kokos = zmešamo in prelijemo po vrhu.

V predogreti pečici na 170-180 stopinj pečemo cca. 40-60 minut. 
Po pečenju pustimo cheesecake še kakšno uro v pečici, da se postopno ohlaja, nato še zunaj!

IMG 2990

Prelijemo s stopljeno čokolado (lahko jo zmešamo s smetano in likerjem) in potrosimo s kokosovo moko.

IMG 2998

Čez noč pustimo cheesecake v hladilniku. 

Pa sladki zaljubljeni tek vam želim*

Želiš dostopati do zadnjih objav in biti na tekočem? Sledi nam na Instagramu!

Sorodni članki