Ko je v kakšni akciji v trgovini mascarpone ga vedno nabavim več, kajti je primeren za ogromno sladic na izi in na hitro. Da pa ne delam vedno navadnih cheesecakeov ali tiramisuja, pa tokrat pita s kakijem.

Potrebujemo:

1 x krhko testo

2-3 x zrel kaki (priporočam vanilija)

nadev>

2 x mascarpone (cca.500g)

1 x kisla smetana (cca. 200g)

1 žlica vanilijeva aroma

1 x vanilijev sladkor

2 ali več žlic karamelnega namaza (lahko naredite sami doma sladkor+smetana+maslo ali kupite)

2 x jajce

img_5188

Priprava:

V novi prozorno črni Tupperware posodi sem zmešala vse sestavine za nadev. Krhko testo sem položila na pekač. Pustila sem ga kar na peki papirju, ki je priložen. Del sem odrezala vstran in naredila zareze za pito. Nadev vlijemo na testo in prekrijemo s koščki kakija ter z luknjičastim testom. Pečemo na 180-200 stopinj celzija 30minut ali več. Odvisno od pekača, pečice in željene zapečenosti.

Postrežemo s sladkimi pisanimi zvezdicami, prelijemo s karamelo ali boljše in bolj zdravo je z medom 🙂

img_5410

VIDEO ZA PRIPRAVO > FB VIDEO

 

Želiš dostopati do zadnjih objav in biti na tekočem? Sledi nam na Instagramu!

Sorodni članki