BREZ TEH 5. STVARI V MOJI KUHNI NE ZMOREM! #masterkuhna #masterchefslo #prijavise #poptv

Vprašali ste me, brez česa v moji srečni domači Masterkuhni ne zmorem? Ko sem nastopila v MasterChefu sem ugotovila, da zmoremo tudi brez vsega oziroma z vsem kar ti je dano, ampak malo se pač moraš znajti. Tudi jaz se v večini znajdem kjerkoli in četudi nimam svojih favoritov s seboj, bom jed pripravila kar se da okusno 😉gospodinja tamara (1)

V primeru, da lahko izbiram, pa v moji masterkuhni potrebujem >

  1. Definitivno so v moji kuhni glavne mešanice začimb. Večino delam kar sama iz meni najljubših začimb > kurkuma, masala, kajenski poper, čili, suha zelišča, solni cvet in/ali kakšna druga groba sol. To seveda uporabljam pri začinjanju mesa, rib, zelenjave,..
  2. Druga stvar brez katere ne morem so sveža zelišča, ki dajo jedi svežino in piko na i ob koncu kuhe ali pri postrežbi in kreiranju krožnika. Četudi delamo domač krožnik, se včasih lahko malo bolj potrudimo, kajne? Zato nas zelišča, ki jih imamo lahko kar v lončkih na terasi ali pozimi v kuhinji, rešijo dolgočasnosti izgleda jedi in seveda dodajo svež okus, da so naše brbončice srečnejše 🙂
  3. Definitivno pa jaz ne bi bila srečna, brez odličnega Slovenskega bučnega olja, ki ga uporabljam kot skoraj vsaka prava štajerka, za vse solate, domače in bučne jedi,..
  4. Podlaga za vso peko, pa mi je kvalitetno ekstradeviško hladno stiskano Slovensko oljčno olje. Obužujem ga tudi kar samega, za namakanje sirov ali dobrega kruha. Pika na i jedem v prazničnem času je tudi preliv oljčnega olja s pomarančo ali pa kakšna bolj indonezijska jed s kuskusem, ki brez oljčnega olja z limono pri meni ne gre 😉
  5. Zadnja stvar, brez katere ni mojega tapravega “pečata”, pa je zebrast dodatek, bodisi deska, nož, ponev, postrežna posoda ali pa le ženski štikli ;)))

zebra-srecna

LEP POZDRAVČEK iz mojega srečnega kotička #Masterkuhna, kjer vam bom pisala o dogajanju iz MasterChefovske kuhinje v novi sezoni 2017. A ste se že prijavili? Če uživate v kuhi ali peki je to res prekrasna izkušnja > priporočam > PRIJAVA 

Na info@srecna.si sem vam tudi na voljo, za vaša vprašanja o moji izkušnji na MasterChefu. Tukaj pa si lahko preberete moje bloge iz 1. sezone > MASTERCHEF SLO 1. sezona

 

Komentarji

comments

Comments are closed.