Vprašali ste me, brez česa v moji srečni domači Masterkuhni ne zmorem? Ko sem nastopila v MasterChefu sem ugotovila, da zmoremo tudi brez vsega oziroma z vsem kar ti je dano, ampak malo se pač moraš znajti. Tudi jaz se v večini znajdem kjerkoli in četudi nimam svojih favoritov s seboj, bom jed pripravila kar se da okusno 😉
V primeru, da lahko izbiram, pa v moji masterkuhni potrebujem >
- Definitivno so v moji kuhni glavne mešanice začimb. Večino delam kar sama iz meni najljubših začimb > kurkuma, masala, kajenski poper, čili, suha zelišča, solni cvet in/ali kakšna druga groba sol. To seveda uporabljam pri začinjanju mesa, rib, zelenjave,..
- Druga stvar brez katere ne morem so sveža zelišča, ki dajo jedi svežino in piko na i ob koncu kuhe ali pri postrežbi in kreiranju krožnika. Četudi delamo domač krožnik, se včasih lahko malo bolj potrudimo, kajne? Zato nas zelišča, ki jih imamo lahko kar v lončkih na terasi ali pozimi v kuhinji, rešijo dolgočasnosti izgleda jedi in seveda dodajo svež okus, da so naše brbončice srečnejše 🙂
- Definitivno pa jaz ne bi bila srečna, brez odličnega Slovenskega bučnega olja, ki ga uporabljam kot skoraj vsaka prava štajerka, za vse solate, domače in bučne jedi,..
- Podlaga za vso peko, pa mi je kvalitetno ekstradeviško hladno stiskano Slovensko oljčno olje. Obužujem ga tudi kar samega, za namakanje sirov ali dobrega kruha. Pika na i jedem v prazničnem času je tudi preliv oljčnega olja s pomarančo ali pa kakšna bolj indonezijska jed s kuskusem, ki brez oljčnega olja z limono pri meni ne gre 😉
- Zadnja stvar, brez katere ni mojega tapravega “pečata”, pa je zebrast dodatek, bodisi deska, nož, ponev, postrežna posoda ali pa le ženski štikli ;)))
LEP POZDRAVČEK iz mojega srečnega kotička #Masterkuhna, kjer vam bom pisala o dogajanju iz MasterChefovske kuhinje v novi sezoni 2017. A ste se že prijavili? Če uživate v kuhi ali peki je to res prekrasna izkušnja > priporočam > PRIJAVA
Na info@toplotne-rpalke-imar.local sem vam tudi na voljo, za vaša vprašanja o moji izkušnji na MasterChefu. Tukaj pa si lahko preberete moje bloge iz 1. sezone > MASTERCHEF SLO 1. sezona