MASTERCHEFOVSKI LEP POZDRAV #masterchefSLO #prijavise #masterkuhna #poptv

Sharing is caring!

Ali ste vedeli, da je danes dan pozdrava? No, da ne bomo vedno le govorili o carpe diem in dobrem jutru, vam danes za lep pozdrav podam recept za res izi mafine, ki so lahko “zdrava” in okusna osnova za vaše Masterchefovske kreacije cupcakesov.

Jaz obožujem mafine na 101 način, ker so hitri za pripravo in skoraj vsi jih imajo radi. Zato sem se danes odločila narediti res enostavne, takšne da so lahko zjutraj pripravljeni v nekaj minutah in med tem, ko se pečejo, skuhamo kavico, oblečemo otroke za v vrtec/šolo in tople pojemo za dobro jutro. Posledično imamo potem tudi prelep dan, kajti lahko mafine spakiramo v svoj tupperware posodo in jih vzamemo s seboj v službo 😉

mafini

Seveda pa jih lahko tudi okrasimo s kakšnim sadjem, oreščki, kokosom in s tem dobimo še bolj popolni zajtrk in lepši izgled mafina. Ker pa so mafini brez sladkorja in s pirino moko, lahko rečemo, da so celo bolj zdravi, čeprav saj veste, kaj je zdravo zame, še ne pomeni, da je tudi za vas, kajne?

zjtrkmafin

Moje pravilo je, da jemo okusno in srečno hrano, ki nas osrečuje, le tako bomo lahko zdravi in srečni 😉 No, zdaj pa še recept >

Za pirino bananine mafine za lep pozdrav potrebujemo le 20 minut časa, pekač za 12 mafinov, kozarec (200ml) in >

  • 2 jajca
  • 2 kozarca zmiksanega smutija iz banan (2-3 zrele banane) z dodatkom mleka ali še boljše, če dodamo kokosov rižev napitek
  • 1/2 kozarca kokosovega olja (lahko tudi rastlinsko)
  • 2 kozarca pirine moke (lahko tudi navadno ali dodatek kokosove)
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • nekaj koščkov ananasa ali malin ali čokoladic
  • Dodatki: kokos, kosmiči, orehi, čoko ali sadni preliv

Priprava je še bolj enostavna, kajti vse skupaj damo v posodo, premešamo v enakomerno zmes, ki ni pretekoča in ne pregosta. Priporočam uporabo papirčkov za mafine ali silikonski pekač. Prelijemo v pekač za mafine in v vsakega dodamo košček sadja ali čokoladice. Pečete na 180-200 stopinj celzija cca. 15-20minut, odvisno od pečice in željene zapečenosti. Upam, da vam je moja ideja o enostavnih mafinih všeč. Tokrat sem dodala v mafine sušene višnje in okrasila s kremo iz mascarpona in moje domače karamelne kreme, ki jo hranim v hladilniku ter enostaven posip jesensko obarvanih zvezdic.

mafinicaramelmascarpone

NAGRADNA IGRA NA FB > Vesela bom, če boste sodelovali in iz navadnih zdravih mafinov naredili pravo MasterChefovsko sladico 🙂 Vesela bom vaših fotografij “Masterchefovskih” sladic in nekomu bom konec meseca podelila pobarvanko za odrasle Fantasy dream, kjer boste lahko barvali tudi sladice 🙂 

LEP POZDRAV iz mojega srečnega kotička Mastechef blog, kjer vam bom od danes naprej pisala o dogajanju iz MasterChefovske kuhinje v novi sezoni. A ste se že prijavili? > PRIJAVA 

Na info@srecna.si sem vam tudi na voljo, za vaša vprašanja o moji izkušnji na MasterChefu. Tukaj pa si lahko preberete moje bloge iz 1. sezone > MASTERCHEF SLO 1. sezona

 

Komentarji

comments

Sharing is caring!

Comments are closed.