EKOKAMINI NA BIOETANOL #ogrevanje #dizajn #brezdimnika #bioetanol

A že poznate Kamine na bioetanol?

Meni sta ga že pred štirimi leti kupila babica in dedek, kot darilo za končan magisterij. Vedno sem si tako zelo želela kamin in pravi ogenj za družinske ali romantične zimske večere. Ker pa imam astmo in alergije, me žal prične pravi ogenj oziroma dim “kurjenja drv” zelo dražiti in včasih tudi dušiti. Glede nato, da mi električni kamini niso všeč, sem iskala nekaj bolj, no, vsaj po izgledu “pravega”.  Zato je bil nakup kamina na bioetanol s pravim ognjem, prava izbira zame in mojo družino. Prav tako ga priporočam tudi tistim, ki nimate možnosti gradnje dimnika, v bloku ali pa na vašem vikendu, da ga uporabite za romantiko ali za hitro kurjavo, preden se prostor segreje,.. Všeč mi je tudi zato, ker jaz venomer prestavljam pohištvo in s tem mislim tudi kamin 🙂 Zato danes delim z vami svojo izkušnjo in nekaj informacij o teh kaminih.

kamin2012

Najprej smo imeli kamin na desni strani TV-ja pod družinsko steno s fotografijami, nato sem ga prestavila na drugo stran dnevne sobe, ker je njegovo mesto zasedel piano. Kamin gre vedno tja, kjer postavimo jelko, kajti tam naredi kamin še bolj posebno vzdušje.

kamin2016

Trenutno je kamin na levi strani Televizije in pred njim je starinski gugalnik, ki naredi dom še toplejši 😉 Včasih dam vanj kar čajne svečke, ki naredijo prijetno vzdušje tudi takrat, ko ne potrebujemo kurjave 😉

kamin201214

Moram vam povedati, da so tudi cene teh kaminov nižje kot klasičnih. Mi smo izbrali Ekokamin.eu, klasičen dizajn lesenega kamina v črni barvi, kajti želela sem si pravljico v svoji dnevni sobi 🙂

dnevnakamin

Ko se bomo selili ga bomo definitivno nesli s seboj. Jaz imam željo, da bi ga imela v spalnici. Verjetno bomo kar tega dali v spalnico in nanj TV, tako da ustrežem možu in sebi 😉spalnica-kamin

Kamini na bioetanol so še vedno prava novost na trgu, kjer je čedalje več zanimanja in povpraševanja. Ogromno je primerov kjer so klasični kamini predragi, ni prostora ali možnosti za montažo, preveč dela in umazanije, potrebujete prostor za drva…. Zato so kamini na bioetanol pravo revolucionarno odkritje, saj lahko naraven ogenj uporabljate povsod, tako na steni kot tudi na tleh, tudi v manjših stanovanjih, kjer ognjeni plameni poskrbijo za prijetno vzdušje in toploto. Kamini niso mišljeni kot primaren vir ogrevanja vaših prostorov, vendar pa oddajajo od 2-4 kW topolote. En liter bioetanola vam nudi do 3 ure užitkov ob prijetnem naravnem ognju. 

play-ambientalna-slika

Ekokamini so vrhunsko izdelani in namenjeni vsem, še tako zahtevnim okusom, ki cenijo dovršene in izvirne dizajne. Tako so na razpolago talni, stenski, moderni in klasični modeli.

drva

Po želji lahko izberemo set keramičnih drv, ki so odporna na ogenj in predstavljajo prefinjeno imitacijo naravnih drv. Izbirate lahko med 8 seti imitacij različnih vrst lesa. Po navadi ko pride kdo “nov” k nam na obisk, vedno mislijo da je kamin “tapravi”, kajti ta drva naredijo prav poseben efekt med gorenjem.

egy-ambientalna-slika

Sem pa videla, da zdaj prodajajo tudi “modernejše” kamine, ki jim lahko dokupite bele kamne, ki bodo naredili lep stilski efekt v “minimalistično opremljenih modernih” stanovanjih. Za tiste, ki želite pa več pa je na razpolago tudi kamin s Swarovskimi kristali 🙂

kamin-swarovski

Seveda, pa je lepo imeti kakšen kamin na bioetanol tudi za zunaj na terasi ali pa jih ponudimo kot ambientalno možnost pri organizaciji kakšnih eventov/dogodkov podjetij,… Lahko jih postavimo kamorkoli in naredijo enkraten efekt.

romy

Varnost je zagotovljena.

Izdelani so  iz visokokvalitetnih in nevnetljivih materialov, tako da je možnost neustrezne uporabe skoraj nemogoča. Vrhunska kvaliteta ogrevalnih vložkov in sestava kvalitetnega bioetanola predstavljata varno uporabo.

bioetanol

Pri gorenju bioetanola (baza etilnega alkohola) pride do popolnega izgorevanja, kjer se ne izločajo dim, morebitne druge škodlljive snovi ali neprijetni vonj, ampak se izloča samo ogljikov dioksid (CO2) in para, kar je zanemarljivo in človeku prijazno, saj lahko to primerjamo s količino izdihanega zraka ene osebe, zato po potrebi prostor prezračimo z odprtim oknom. Ob gorilniku lahko dodamo še razna eterična olja – dišave in imamo ob enem še aromaterapijo, oziroma dišeč prostor.

bozic2012

Želim vam topel dom, vaša srečna Tamara

Več o kaminih na bioetanol lahko preberete : EKOKAMINI.EU

Komentarji

comments

Comments are closed.