Pa smo šli…na “dopust” namreč ;) #svetipetar

atisvpetar

Tokrat smo spet obiskali mojega očeta, ki poskrbi, da nam je lepo, ko pridemo. Pričakal nas je enkraten apartma v Dalmaciji v vasici Sv. Petar, s pogledom na morje, z veliko teraso s kaminom, hladilnik poln hrane in najboljše je to, da nam je ati/dedi tudi skoraj vsak dan kaj skuhal in nam pekel jedi izpod peke.

izpodpekeati

No, to je ta dober del dopusta, drug del pa je to, da si vedno zamišljam dopust kot nekaj sproščujočega, mirnega, brez stresa, brez kreganja, brez problemov, pravljica,… Hmmmm. Zakaj? Ker v večini mame opisujejo moj srček je plaval in tako smo uživali,…. No, pri nas pa ni blo lih čist tako.

svprint4

Otroci so imeli zjutraj ob 6h baterije polne, midva pa bi spala do 10h. Potem zajtrk v kaosu, ker bi Tara oblekla oblekco, ki je nimamo s sabo (poleg 14oblekc za 7dni, lih ni bilo taprave) in potem smo že morali pohiteti na plažo, ker je maksimalno do 12h za otroke vzdržljivo-priporočljivo, potem je potrebno domov.

svpetarprint2

Vmes smo kaj pojedli, se včasih hladili v kakšnem nakupovalnem centru v Zadru, kjer smo bolj laufali za Isabello, kot sedeli na kavici in uživali ali pa smo bili doma na veliki terasi, ki jo prekrivajo drevesa in trta,…

svpetarprint3

Ampak to vse bi bilo še super, če bi v tem času naši pupi kaj spali ali bili vsaj malo mirni, poslušni,..neeee. Onidve s polnimi baterijami, neposlušni, obe v obdobju trme, napadata vse stopnice, možnosti za plezanje, za špricanje, za delanje norčij,…

svpetarapartmaji

Tako da potem tudi sama nisem imela časa, prebrati nobene knjige. P.s. imela sem s seboj vrečo knjig + 3 pobarvanke za odrasle, računalnik, da bi kaj napisala za blog ali pa kakšen fajn recept,.. Kaj mislite kaj sem uspela naredit?

barvamodopust

Polovico ene slikce v pobarvanki sem pobarvala in še to s pomočjo Tare Siane, ki ima celo 5minut miru, ko se barva ;))) Isabella pa nama nagaja in hoče vse skupaj počečkat in se nato spet jezimo,.. To ni dopust, to je vzgoja otrok na tujem ozemlju 😉

svpetarprint1

Zvečer, ko smo se najedli se prične program iz balkona v živo, pogled na sončni zahod, morje, meditacija,… Jap res lepo, ampak lih takrat, sta naši miški želeli spat, ampak ne sami, ker ju je strah,… V glavnem sva oba z možem, namesto romantike padla v postlo poleg njune in zasmrčala.

svpetarprint5

Nekajkrat smo šli še malo naokoli do Biograda na moru, Turjan, SV. Filip i Jakov in s tem sva celo naredila nekaj zase in za najino kondicijo, kajti sva laufala za tamalima po celem mestu, pri večerji smo jedli bolj stoje kot sede, iskali prostore, kjer ni preveč blizu ceste,.. V glavnem še malo in bomo vsi fit, kljub temu, da smo zaradi primanjkovanja časa, opustili šport za nekaj časa ;))) No in potem še včasih slišim kakšen “očitek” zakaj pa ima Isabella še vedno dudo? Hmmmm, ko boste imeli 2 kar hiperaktivna otroka en za drugim in si boste želeli 5minut miru oz. da se nobena ne “dere-vrešči,..” ali pa lahko tudi čez nekaj let,…me še enkrat vprašajte, ker zdaj vam lahko odgovorim le, da je duda MUTE BUTTON in da je zakon! ;)))

svpetarprint6

Ja, saj vem kaj si mislite, ta nehvaležna Tamara. Ne, prav nič nehvaležna nisem, sem zelo srečna, da nam je to dano in da se učim in treniram svoje živce ob vzgoji otrok. Vem, da se mi bo enkrat obrestovalo 😉 V glavnem vsi me “tolažijo”, da bo čez 2 leti super, ampak živeti moramo za zdaj, tako da živim za te momente, ki so že zdaj neprecenljivi, mirni, srečni, polni veselja, plesa in družinske ljubezni, prav takšni kot jih lahko vidimo na fotkah in samo ti spomini na koncu ostanejo večno 😉 <3

Bodimo pa realni, dopust z dvema tako majhnima otrokoma je pač garanje, zato bi zdaj res nujno potrebovala en dopust ;)) Možek kam greva?

Sledi….dopust v dvoje? 😉

Kako pa smo dopustovali v kampu > DOPUST, KAJ JE ŽE TO?

Komentarji

comments

Comments are closed.