Zakaj domača? Ker sem uporabila kekse Domačica. Zakaj lahka? Ker sem dodala grški jogurt z manj maščobami. Zakaj sirna tortica? Ker obožujem cheesecake 😉

domacgreekcake

Potrebujemo:

sestavinegreekcake cesnje

  • 1kg x Grški jogurt
  • 2 žlici kisla smetana
  • nekaj žlic sladkorja (dodamo po okusu, lahko vanilijev, lahko sirup, aromo vanilije ali kokosa,..)
  • 2 jajca
  • 1 piškote Domačica (tokrat sem uporabila kokosove)
  • 70/100g masla (stopljenega)
  • nekaj žlic kokosove moke
  • 250ml višnjev kompot
  • nekaj češenj
  • 1 x želatina v prahu “Hofer”

Priprava je podobna kot v videu: Easy cheesecake

cakedno

Srčkaste piškote izločimo, da jih imamo na koncu za okrasit. Ostale zmeljemo in dodamo stopljeno maslo. Potisnemo ob dno pekača (lahko ga oblečemo v peki papir ali namastimo).

masagreekcake

V posodo damo jogurt, malo kisle smetane, jajca, sladkor, vanilijevo/kokosovo aromo in kokosovo moko ter premešamo.

cheesegreekcake

Prelijemo nad piškotno dno in dodamo izkoščičene češnje in višnje iz kompota ali sveže. Sladkamo poljubno. Pečemo na 160stopinj celzija cca. 50-60minut. Ohladimo v pečici in nato še zunaj.

greekcaebake

Za preliv sem tokrat uporabila kar polovico kompota od višenj (cca.250ml) sobne temperature ter dodala hitro želatino v prahu iz Hoferja. Ko sem jo stresla v kompot sem neprestano mešala in prelila na tortico.

zelatinakompot

Hitro sem postavila v zmrzovalnik za 30min in nato v hladilnik čez noč.

greekcheesecakevisnja

Drug dan sem jo le še okrasila s kokosovimi Domačica piškotki, svežo meto, kokosom

cheesegreek

in postregla svoji družini tortico za moj osebni praznik 🙂 <3

bday37

Želiš dostopati do zadnjih objav in biti na tekočem? Sledi nam na Instagramu!

Sorodni članki