Zakaj domača? Ker sem uporabila kekse Domačica. Zakaj lahka? Ker sem dodala grški jogurt z manj maščobami. Zakaj sirna tortica? Ker obožujem cheesecake 😉
Potrebujemo:
- 1kg x Grški jogurt
- 2 žlici kisla smetana
- nekaj žlic sladkorja (dodamo po okusu, lahko vanilijev, lahko sirup, aromo vanilije ali kokosa,..)
- 2 jajca
- 1 piškote Domačica (tokrat sem uporabila kokosove)
- 70/100g masla (stopljenega)
- nekaj žlic kokosove moke
- 250ml višnjev kompot
- nekaj češenj
- 1 x želatina v prahu “Hofer”
Priprava je podobna kot v videu: Easy cheesecake
Srčkaste piškote izločimo, da jih imamo na koncu za okrasit. Ostale zmeljemo in dodamo stopljeno maslo. Potisnemo ob dno pekača (lahko ga oblečemo v peki papir ali namastimo).
V posodo damo jogurt, malo kisle smetane, jajca, sladkor, vanilijevo/kokosovo aromo in kokosovo moko ter premešamo.
Prelijemo nad piškotno dno in dodamo izkoščičene češnje in višnje iz kompota ali sveže. Sladkamo poljubno. Pečemo na 160stopinj celzija cca. 50-60minut. Ohladimo v pečici in nato še zunaj.
Za preliv sem tokrat uporabila kar polovico kompota od višenj (cca.250ml) sobne temperature ter dodala hitro želatino v prahu iz Hoferja. Ko sem jo stresla v kompot sem neprestano mešala in prelila na tortico.
Hitro sem postavila v zmrzovalnik za 30min in nato v hladilnik čez noč.
Drug dan sem jo le še okrasila s kokosovimi Domačica piškotki, svežo meto, kokosom
in postregla svoji družini tortico za moj osebni praznik 🙂 <3