PIRINA IZI PIZZA BREZ KVASA

Sharing is caring!

Zadnjič sem objavila recept za izi mini pizze iz mikrovalovne pečice, ki so končane v le 3 minutah. Nekaj bralcev pa mi je pisalo kako bi to lahko spekli v pečici, ker nimajo mikrovalovke. Zato sem naredila podoben recept za malo večjo pirino izi pizzo, ki pa jo pečete v pečici in je še boljša. Pizzo pripravite v 5 minutah + peka. Potek priprave je prikazan v zgornjem videu.

IMG_2328

Zanjo potrebujete le silikonski pekač ali pa s peki papirjem oblečete navadni ali tortni model ter sestavine, ki jih imate vedno doma:

  • Pirina moka (lahko tudi navadna)
  • pecilni prašek ali soda bikarbona
  • mleko / ovsen napitek
  • oljčno olje
  • pelati/ketchup
  • sir (primeren za pizze)
  • mozzarela
  • šunka ali kakšna druga salama
  • sveža zelenjava
  • sol
  • zelišča/začimbe

IMG_2246

1. V skodelici najprej zmešamo:

8 velikih žlic pirine moke

1 veliko žlico pecilnega praška/soda bikarbona

ščep soli

2. Nato dodamo še:

8 velikih žlic mleka ali ovsenega mapitka

1 veliko žlico dobrega oljčnega olja npr. Jenko (priporočam Leccino, Belica ali Maestral)

3. Vse skupaj dobro premešamo in porazdelimo po modelu. Da bo pizzino testo lepo razporejeno si pomagajte z oljčnim oljem in narobe obrnjeno žlico.

4. Prelijemo z ketchapom ali pelati. V primeru, da ste na kakšni “zdravi” dieti dodajte domače pelate brez sladkorja. Lahko jim dodate kakšne začimbe ali zelišča in sol.

5. Nato lahko naložite nadev npr. kockice “lahke” šunke (lahko tudi druge vam ljube salame in/ali zelenjavo) in riban sir primeren za topljenje (mozzarela, edamec, tilstir, gavda, chedar,..). Naša 3 in pol letna Tara Siana jih je sama nadevala in okrasila 🙂

IMG_2219

6. Potrosimo še s suhimi začimbami. Priporočam baziliko in/ali origano. Lahko pa dodate za dodatno svežino pizze tudi sveža zelišča, olive, šparglje,..

7. Damo v pečico na 200stopinj celzija za cca. 10-20 minut (odvisno od pečice in željene zapečenosti). 

IMG_2333

Pa srečen tek vam želim*** Tamara

Komentarji

comments

Sharing is caring!

Comments are closed.