EASY CHEESY BANANA BREAD #izi #cheesecake #banana #pecivo

Tokrat sem naredila eno bolj lahko sladico, ki izvira iz Ameriške težke a slastne sirove torte in iz njihovega bananinega kruha/peciva. Lahkost sladici pa doprinese sadje in malo drugačen način priprave (po Japonsko).

Za prvo bananino plast potrebujemo:

1 x lonček jogurta lahko kokos/ananas (1 lonček=200ml)

4 x zrele zmiksane banane

1 x jajce

1/2 lončka olja (lahko kokosovo ali rastlinsko,..)

2 x lončka moke (lahko pirina ali brezglutenska)

1/2 pecilnega praška

Priprava:

Zmiksamo banane v smuti in nato dodamo jogurt, jajce, olje in na hitro zmiksamo še to. Prelijemo k moki s pecilnim in premešamo. Prelijemo v silikonski pekač in pečemo na 20min na 180 stopinj celzija.

IMG_9146

Za drugo cheesecake plast potrebujemo:

1 x softcheese (sirni namaz, Philadelphia,.)

2 žlici bele Linolade ali kokosovega namaza (Spar, Lidl,..)

4 x jajca ( posebej beljak za sneg in rumenjak )

Priprava:

Zmešamo in zmehčamo sirni namaz, dodamo čokoladni/kokosov namaz ter rumenjake in vredu premešamo. Iz beljakov naredimo trd sneg, ki ga zeloo počasi postopno vmešamo v maso. Po 20ih minutah vzamemo iz pekača prvo plast in jo prelijemo z drugo. Lahko dodamo malo vode okoli pekača (vodna kopel), da bo torta še boljša. Pečemo na 160 stopinj celzija še cca. 30 min oz. tako dolgo, da se torta rahlo dvigne in je še vedno puhasta. Ohlajamo v pečici in nato še zunaj. Ko je torta hladna jo lahko okrasite, nadevate poljubno. Tokrat sem za čokoholike dodala malo čokolade, za svežino pa ananas in sveže borovnice ter prelila z malo “vodne” želatine (prah iz Hoferja+voda), da ni opazno, ampak lepo poveže sadje s torto, da ne razpada 😉

IMG_9212

Upam, da vam bo recept všeč in da mi pošljete kakšno svojo slikco vaše umetnije 🙂 Ne se bat biti kreativni, kajti pri teh torticah si lahko ogromno dovoliš, kajti lepe barve in sveže sadje delata čudeže. Najboljše pri tej tortici je, da lahko naredite tudi posebej manjšo tortico samo iz ene plasti (vam ljubše). Priprava korak za korakom je tudi v zgornjem videu.

Pa sladek a zdrav tek vam želim, Tamara

Komentarji

comments

Comments are closed.