DRUŽINA JE VSE KAR POTREBUJEŠ #prazniki #blog

Jaz sem ob praznikih najraje doma, ker je povsod preveč gneče, zato če že kam odpotujemo je v večini takrat, kadar nimamo dela in to je po navadi, takrat ko drugi nimajo časa 😉 Drugače, pa verjetne že veste življenje privatizacije je malo drugačno in moramo biti prilagodljivi za naročnike, da ne pridemo iz dopusta ali še huje iz bolniške in potem nimamo več dela,… Tokrat pa vam lahko odgovorim na vprašanje, zakaj nismo šli nikamor na dopust za te praznike? ..zato, ker so šli naši dolžniki! Saj vem da se sliši smešno, ampak je to v Sloveniji dovoljeno, da nekdo potuje, se vozi v super avtomobilih, uživa in ob enem je dolžan denar, nato pa gre še v osebni stečaj, da ga nekaj časa sploh ne moreš terjat,… Ja, res je tako. Žal. To naša zakonodaja dopušča! Zato tudi več kdo zaradi takih “goljufov” živi na vaših/naših davkoplačevalskih “žuljih” in prejema socialno podporo, da lahko sploh preživi! Upam, da se že enkrat kaj premakne v tej državi ali pa bomo resnično vsi, ki smo malo bolj “ambiciozni” pobegnili v tujino! No, mi bi že 100x , če ne bi imeli tukaj naše zlate velike družine, ki nam pomeni več kot kakšen višji standard življenja.

Zato vztrajamo tukaj in se ob takih prostih dneh družimo z najdražjimi – z družino. Družina nam ne pomeni le krvno sorodstvo, ampak tudi prijatelje, s katerimi si stojimo ob strani ne glede na situacijo v kateri kdo je!

1MAJ16

Imeli smo prelep počitniški teden, en dan smo se na obisku pri Silvotovih starših (tast in tašča) na dolenjskem, kepali in delali angelčke v snegu, drug dan pa pekli žar dobrote na sončnem štajerskem vrtu pri mojima prezlatima babici in dedku. Prav tako smo gledali kako se postavi majsko drevu, v mojem rodnem najlepšem kraju na Svetu, Gaj pri Pragerskem in se ob enem podružili z mojimi prijatelji iz otroštva. Seveda pa nikakor ne moremo mimo moje mami – babi Metke in njenega partnerja Francija, ki sta na poti na morje prinesla domače dobrote, da sem imela tudi jaz veselje kuhat z domačimi sestavinami in za sladico najboljšo jabolčno pito, takšno ki jo speče le Franci 😉

FAMILY1MAJ

Najboljše pa je, ko se dobi cela družina na kupu (teta, stric, babi, dedi, mami, Franci,..), na kakšnem kosilu in nas vsi začudeno gledajo, ker smo najbolj glasna družba od vseh. Včasih se počutim kot da smo Italjani ali pa kot v kakšni seriji Grška poroka,.. :))) Najlepše pa je otrokom, ko se obiščemo s Fortunčki iz Polzele (zlata svak, svakinja in tri sladke nečakinje). Takrat imamo namreč nadaljevanko Full house v živo 😉 Ampak brez moje “nekrvne” sestre in njene lepe družinice pa tudi ne moremo in ta teden smo bili pri njih na resničnooo odličnem kosilu in aperitivu, ki ga še zdaj ne morem pozabit ;))) P.s. Amanda veš o čem govorim ane?

fingustapril16

Res pa je enkratno, ker imam še poleg družine tudi mojo botrco in botrčka, s katerimi smo na vezi in se včasih povabimo k njim na njihom prečudovit ranč s konji in živalmi, da tudi naši dve “Ljubljanski češpljici” vidita kje in kako sem odraščala jaz, preden sem zašla v “svet” ;))) Moj oče pa živi v Zadru, kjer je bolj blizu svojemu poslu v navtiki, zato se vidimo redkeje, ampak je pa fajn to, ker imamo lahko dopust kar pri njemu 😉 To je tako kot v hotelu, kajti on je v naši familiji največji gurman in tudi kuhar, po njemu imam verjetno tudi jaz to “žilico”. Zato se tam jaz kar prepustim razvajanju, ker sem sigurna da bomo jedli samo vrhunsko okusno hrano.

zadarati2015

Da pa ne pozabim ta glavnih “varušk”, mojih zlatih nečakinj, ki sta tudi naši sosedi. Bibi in Mimi zavedno najboljši 🙂 <3

januar16

Zato lahko ta “spis” le še zaključim, da imamo srečno življenje, kljub določenim problemom, ki bi jih verjetno rešilo, če bi živeli kje drugje, kjer je v naši panogi več možnosti zaposlitve, ampak to ne pretehta te največje vrednote, ki jo imamo: DRUŽINA JE ZAKON!

SREČNO želim tudi vam in vaši družini <3 

Komentarji

comments

Comments are closed.