ALERGIJE, ASTMA #naravnerešitve #nosečke #voda #sol #čebele

Tokrat z vami delim nekaj res dobrih informacij, tudi iz lastne izkušnje, za premagovanje vseh teh alergij, ki so v zraku. Med drugim imam tudi astmo. To leto pa sem namreč prvič tak čas, brez ” zdravil” in kljub temu nimam alergije na cvetni prah. Prav tako sem letos preživela celo zimsko četrtletje brez pumpice za astmo, kajti sem se držala navodil in pravilno “čistila” prostore,.. Celo zavese in tepihe sem lahko obdržala ;)))

1. Uporabljam tudi ionizator, ki odstrani iz zraka vso nesnago in vpliva na boljše počutje, pričela sem piti ionizirano alkalno vodo, ki pomaga pri pravilnem delovanju telesa in to pomeni, da je moja imunost na alergene tudi večja.

Tako da vam lahko res iz izkušenj podam nekaj dobrih nasvetov iz “narave” in nekaj tudi iz farmacije, ki pa je dovoljena tudi za nosečnice 🙂 Žal mi Bioresonanca ni pomagala več kot za neko kratko obdobje (bila sem 3 x po cca.10krat), prav tako mi ne pomagajo homeopatska zdravila, probala sem ogromno nekih naravnih zeliščnih “zdravil”,… Na koncu sem še vedno morala k pulmologu po antihistaminike.

2. Zato sem letos obiskala terapije s soljo v Centru solnih terapij v Podutiku v Ljubljani.Zelooo učinkovito in definitivno priporočam vsem alergikom in astmatikom! To je to! P.s. upam, da drži vsaj čez celo obdobje cvetenja 😉 Zahvala gre tudi strokovnemu osebju v centru, kajti so mi vse razložili in zdaj vem, da je to res dokazana rešitev, ki je pa žal včasih ni bilo in če nismo živeli ob morju smo žal imeli več možnosti za alergije in astmo 🙁 Zato smo lahko zahvalni tej možnosti solnih terapij. Za več info lahko kontaktirate Saro Bagari strokovnjakinjo iz CENTRA SOLNIH TERAPIJ LJ.

SOLNE TERAPIJE so ene najboljših rešitev in so primerne tudi za nosečke, otroke in “dojenčke”. Jaz sem s pomočjo solne terapije letos brez claritinov in vseh ostalih “zdravil” 🙂 Kakor je že znano, asmatikom nam zelo koristi morska klima. Tudi v solni sobi ustvarja močna morska mikroklima, zelo blagodejne deluje na njihovo dihalno sluznico. V prvi fazi se človek očisti vse fluidne sekrecije, ki se nahaja na dihalni sluznici, dihalne poti se razširijo in tudi sama sluznica se regenerira in ojača. Asmatiki po solni terapiji lažje dihajo, imajo čiste in razširjene dihalne poti, imajo manj asmatičnih napadov in s časoma uporabljajo tudi manj kortikosteroidnih zdravil. Prav tako solna terapija zelo koristi ljudem, ki so alergični na različne alergene v zraku, bodisi razne trave, cvetni prah, pršice, živalska dlaka,… Bolj, ko imamo ojačano dihalno sluznico, manj smo dovzetni za alergene. Zdrava dihalna sluznica ima samoočiščevalno funkcijo in tako je zmožna izločiti vse alergene, ki smo jih vdihnili iz telesa.  S solno terapijo povečamo odpornost dihalne sluznice in po seriji terapij postane sluznica tudi manj občutjiva na snovi, ki sprožajo alergijske reakcije. Ljudjem, ki imajo seneni nahod se svetuje, da pred cvetenjem določenega alergena opravijo vsaj nekaj terapij za povrstjo, saj bo dihalna sluznica s solno terapijo postala bolj hiposenzibilna.

3. Prav tako pa so za zdravljenje primerne tudi terapije s čebelicami oz. Apiterapije in so novost v Slovenskem prostoru. Za njih lahko kontaktirate Marko Verbnjaka iz APIKULTURA.

APITERAPIJE so terapije z vdihavanjem aerosola v čebelnjakih. Med terapijo naj bi posameznik v čebelnjaku preživel dvakrat po dvajset minut in vdihoval aerosol, tako imenovan kondenziran zrak nabranega. Gre za vonjave, ki se izločajo pri tem, ko čebele nabiralke medičino predajo panjskim čebelam. Vonjave, ki čebelam omogočajo komunikacijo ter služijo pri obrambi, so se izkazale, da vsebina zraka v panju vsebuje protitelesca, ki omogočajo, da naše telo razvije protitelesa in se z njimi brani pred alergijo. Priporočeno je tudi ljudem z lažjimi oblikami astme in bronhitisa. Ta vikend bomo na srečni tudi podelili nekaj Apiterapij za Srečne bralce 🙂

4. Če pa vas alergija že “napada”, pa vam svetujem, da čimprej pričnete s terapijami in tačas si pač pomagate seveda s kakšnimi homeopatskimi ali naravnimi izdelki, ki preprečujejo alergije. V zadnjem primeru pač raje vzamite zdravilo, ki vam pomaga, kajti vem kako je če si cel rdeč, da te vse srbi, solze tečejo tudi od tam kjer jih naj ne bi bilo,… ;)) Niti delat ne moreš, zato Claritin ali podobne tablete morajo biti pri roki! 😉

5. V primeru nosečnosti lahko prav tako obiščete terapije, ki zelo pozitivno delujejo na nosečnico. Za zdravila pa vam naj svetuje pulmolog. Meni je dal Claritin in razpršilo Avamys, ampak Claritina na začetku nisem hotela vzeti, Avamys pa mi ni nič pomagal. Zato sem šla v lekarno, da bi si nekaj kupila, ki bi mi odprlo nos, ampak ničesar razen fizioloških raztopin (vseh različnih proizvajalcev, z dodatki ipd,..) kot nosečka nisem smela. Meni je bilo to obdobje eno najhujših v nosečnosti. Na urgenci, ko nisem mogla dihat zaradi astme in zaprtega nosu hkrati, so mi svetovali naj spim pod kotom 90 stopinj, da se ne “zadušim” 🙁 Itak da ne moreš niti oči zatisnit kaj šele spat,.. Nosečke morejo bit spočite, jaz pa nisem spala nekaj dni skupaj,. Ker sem bila že zelooo utrujena sem pričela raziskovat še v Avstriji. Z možem sva imela pot na Dunaj in seveda sva na poti obiskala tudi lekarno. Ufff hvala Bogu za to, kajti dobila sem super pršila za nos – eno naravno homeopatsko, ki sem ga lahko uporabljala kolikor krat sem želela in še eno za zvečer, da sem lahko popolnoma zadihala in spala 🙂 Ne znam vam povedati kako mi je odleglo 🙂 Zato to rešitev delim zdaj še z vami in dodajam sliko razpršil 🙂

Več o čiščenju prostora primernega za astmatike in alergike: PRŠICE

Več o moji nosečnosti in astmi: NOSEČKATAMARA

Komentarji

comments

Comments are closed.