SOLNE SOBE ZA OTROKE

SOLNE SOBE ZA OTROKE

Naši mali korenjaki so pravi čudež narave. Žal pa so ta naša majcena bitja tako kruto izpostavljena virusom in raznim obolenjem, katerim pač se nikakor ne moremo izogniti. Pa če se še tako trudimo in preprečujemo, da bi nam otrok zbolel, je včasih pač žal tako, da nimamo druge poti, kot da bolnega otroka peljemo k zdravniku, kjer pa že sledi cela linija zdravil in na otrokovo žalost še antibiotiki. V zimskih časih so najpogostejši pojav smrkavi noski, kašelj, težave s kožo in cela četica drugih neprijetnosti. Ker pa želimo svojemu otroku vedno ponuditi najboljše, je kar narava da, ta tudi vzame, zato se naučiti uporabljati naravne metode, kako otroku pomagati ob težavah in pa naravne metode, kako otroka zaščititi pred prihodom le teh.

Solne sobe za otroke so zelo zdrav in naraven način, pri katerem se preprečuje veliko zdravstvenih težav, kot so:  alergij, izcedka iz nosu, smrčanja, astma, kroničnih bolezni dihal, težav z grlom, mandlji, čeljustmi, sinusi, očmi, ušesi, sinusi, kožo, akne, luskavica in še bi lahko naštevali.

Čas, katerega mora otrok preživeti v solni sobi je odvisen od starosti. Solna soba je čista, suha, dobro prezračena. Sol se počasi in umirjeno vdihava v pljuča in istočasno absorbira v kožo. Pri sami solni terapiji je najlepše to, da je popolnoma naravna, brez stranskih učinkov in prijetna za obiskovalca, saj solna terapija istočasno nudi boljše počutje, več energije in pozitivnih učinkov. 

Ker je v solni sobi za otroke ozračje nabito z velikim številom nasičenih negativnih ionov, je to v primerjavi, kakor da bi bili na morju ali pa se sprehajali v svežem gozdu. Ker je NaCl bistvenega pomena za pljuča, kar pa je sestava soli, pomeni, da je odlična terapija otrokom, ki imajo težave z dihali. Tukaj moram povedati, da se tudi sama poslužujem obiska solnih sob, kajti imam alergijsko astmo, za katero je to super naraven in učinkovit način za “odpravo” oz. za pomoč pri tem. Žal pač ne živimo ob morju in je zato to resnično super rešitev 🙂

Solna soba za otroke simulira naravno mikroklimo, v katero generator vpihava delčke fino mlete soli. Solna terapija je vsekakor varna za otroke in ni nikakršnih škodljivih učinkov. Postopek je popolnoma naraven. Otroci se med samo terapijo v solni sobi lahko igrajo z igračo, lahko počivajo, berejo ali rišejo, tisti ta bolj sramežljivi so lahko poleg starša v naročju. Starši lahko prilagodijo terapijo celotni družini, kakor jim najbolj ustreza.

Solna soba za otroke se lahko uporablja kot preventiva, kar pomeni, da se poskuša preprečevati nevšečnosti, katere spremljajo otroke (izcedki iz nosu, kašelj, težave z dihali, očmi, ušesi, mandlji, težave s kožo, …), uporabljajo pa jo lahko tudi kot za način lajšanja težav, kadar so te že prisotne pri otrocih. 

V kolikor so ljudje ali otroci bolehali za številnimi dihalnimi obolenji, je zdravnik vedno priporočal terapijo ob morju, ker pa je žal tako, da ko naš otročiček zboli, ne moremo za vsak moker nosek spakirati in se odpeljati na morje. Da pa nadomestimo to, pa se lahko odločite za solno sobo, ta solna terapija je res odlična metoda, katera se uporablja že stoletja, pričela pa se je širiti iz vzhodne Evrope, sedaj pa je v uporabi že po celem svetu. 

PerfectBody solna soba

Več o solnih terapijah: http://www.solne-sobe.perfectbody.si/ponudba/104/Solne-terapije#ponudba

Komentarji

comments

Comments are closed.