SVEŽFESTNA ČEBULNA PITA

Sharing is caring!

      • Tokrat sem naredila pito iz listnatega testa. Ker pa so jo obiskovalci na degustaciji Svežfesta v Maxiju Mercator tako zelo hvalili, delim recept še z vami 🙂

        Potrebujete:

        1. Meso v marinadi:

        • koščke piščančjih bedr ali svinjske trakce
        • gorčica
        • gorčična semena
        • začimbi Italian in/ali smokey rub Kotanyi
        • svež drobnjak
        • olivno olje
        • sol
        • kajenski poper
        • rdeča, bela čebula
        • nekaj strokov celega česna (lahko z olupki, če je dimljen,..)
        • lahko dodaste tudi kakšno drugo zelenjavo npr. papriko

        Priprava mesa je enostavna. V marinadi (vse naštete sestavine zmešamo in premažemo po mesnih koščkih, nato dodamo še velike kose čebule in stroke česna. Pustimo v hladilniku nekaj ur ali čez noč, nato ga na hitro popečemo na olivnem olju, zalijemo z malo belega vina in počakamo, da izhlapi odvečna tekočina. Nato še zalijemo s smetano za kuhanje in čez nekaj minut je gosta omaka in mehko meso končano.

        MESOMARINATAPITA

        2. Testo za pito:

        • listnato testo

        Malo ga razbvaljamo in ga položimo na peki papri v pekač. Nekajkrat ga prebodemo in pečemo “na slepo” nekaj minut, da ni čist surovo. Nato ga nadevamo z mesom v omakci ter dodamo še nekaj svežih obročov čebiule ter prelijemo z omakco:

        PITAMERCATORCEBULA

        3. Preliv – omakca

        • kisla smetana
        • rikota/maskarpone/skuta
        • pinjole/oreščki
        • čebula razna
        • česen razni
        • drobnjak

        Ta preliv-omako llahko uporabimo za več jedi. Super je tudi na bageti ali pa kot preliv za pizzo ali pito. Na olivnem olju popečemo čebulo, česen in pinjole (lahko tudi kakšne druge oreščke,..). Zmeljemo v blenderju in dodamo k kisli smetani in/ali rikoti in/ali mascarpone,.. Premešamo in dodamo še malo svežega česna ter drobnjaka.

        prelivcebulnapitanamaz

        Prelijemo pito in naribamo parmezan. Na koncu lahko dodamo še kakšne lističe ali trakce ostankov listnatega testa,.. Ko postrežemo pito jo potresemo s svežim drobnjakom.

        Upam, da se bodo zadovoljile vaše brbončice 😉

        Želim vam svež tek***

Komentarji

comments

Sharing is caring!

Comments are closed.