SESTAVINE:
Prva presna plast:
Sadna sredina – nadev:
Druga presna plast:
PRIPRAVA:
Za prvo presno plast mešamo lešnike in mandlje, potem postopoma dodajamo še datlje. Ko je vse lepo sesekljano, dodamo še ostale sestavine.
Priporočam, da delate v velikem multipraktiku in da dodate kokosovo olje-maslo pri rezilu, da se bo lažje mešalo. Dodajajte tudi vodo, če se mikser ustavi.
Zmes pritisnemo v pekač, ki ga lahko oblečemo v prozorno folijo ali peki papir za lažje odstranjevanje torte na koncu.
Nato polijemo sadni nadev po celotni prvi plasti.
Za drugo presno plast datlje in suho sadje meljemo tako dolgo, da nastane zmes podobna “pasti”.
Potem meljemo in dodajamo maslo, kakav in vodo, ki jo dodajamo po občutku in željeni gostoti, ki naj bo bolj mehka kot prva presna plast – skoraj tekoča kot krema ! Prelijemo jo po sadju, damo v hladilnik za cca. 20 min.
Ta čas pa naredimo še zadnjo plast – cheesecake brez pečenja:
Vse skupaj dobro in previdno zmehčamo in premešamo (lahko z mikserjem ali ročno) ter dodamo na torto kot zadnjo plast. Sladkamo po okusu.
Okrasimo po želji in HAPPY B DAY vsem, ki ste alergični na jajca, moko,… S tem receptom boste tudi vi praznovali v slogu.
P.S. Sestavine lahko dodajate ali menjate po želji – pri teh tortah ni pravila – prepustite se svojemu okusu !