PRES*CHEESECAKE

Sharing is caring!

    • Tortni pekač s premerom cca. 28 cm 

      SESTAVINE: 

      Prva presna plast: 

      • 1 x mleti lešniki Hofer
      • 1 x mleti mandlji Hofer
      • 3 x vrečke datljev brez koščic Hofer
      • 1 x skodelica kakava
      • 3-4 x žlice kokosovega masla oz. olja v trdem stanju
      • 4 x žlice vode

      Sadna sredina – nadev:

      • cca. 1-2 skodelici zamrznjenih gozdnih sadežev in jagod, ki jih prej odmrznemo ali v sezoni sveže. Polovico zmeljemo v grob smoothie.

      Druga presna plast: 

      • 2 x vrečki datljev brez koščic Hofer
      • 1 x vrečka fig ali sliv ali marelic Hofer
      • 3 x skodelice vode
      • 1 x skodelica kakava
      • 3-4 x žlice kokosovega masla ali olja v trdem stanju

      PRIPRAVA: 

      Za prvo presno plast mešamo lešnike in mandlje, potem postopoma dodajamo še datlje. Ko je vse lepo sesekljano, dodamo še ostale sestavine. 
      Priporočam, da delate v velikem multipraktiku in da dodate kokosovo olje-maslo pri rezilu, da se bo lažje mešalo. Dodajajte tudi vodo, če se mikser ustavi.

      presna torta 1

      Zmes pritisnemo v pekač, ki ga lahko oblečemo v prozorno folijo ali peki papir za lažje odstranjevanje torte na koncu.

      • P.s. jaz imam pekač, ki je nastavljiv od 20-30 cm premera in nima dna. Kupi se v profi trgovinah za peko. Tako ga lahko nastavimo direktno na krožnik na katerem bomo torto postregli in potem ni potrebe po ovijanju pekača,..

      Nato polijemo sadni nadev po celotni prvi plasti.

      presna 2presna 3

      Za drugo presno plast datlje in suho sadje meljemo tako dolgo, da nastane zmes podobna “pasti”.
      Potem meljemo in dodajamo maslo, kakav in vodo, ki jo dodajamo po občutku in željeni gostoti, ki naj bo bolj mehka kot prva presna plast – skoraj tekoča kot krema ! Prelijemo jo po sadju, damo v hladilnik za cca. 20 min.

      Ta čas pa naredimo še zadnjo plast – cheesecake brez pečenja: 

      • 3 x Philadelphia ali drug namaz softcheese (lahko kombiniramo z light in navadnim)
      • 5 x žlica že pripravljena fila-namaz mleti lešniki ali kokos Hofer
      • 5 x žlica kisla smetana
      • 5 x žlica sladka stepena smetana

      Vse skupaj dobro in previdno zmehčamo in premešamo (lahko z mikserjem ali ročno) ter dodamo na torto kot zadnjo plast. Sladkamo po okusu.

      presna 4

      Okrasimo po želji in HAPPY B DAY vsem, ki ste alergični na jajca, moko,… S tem receptom boste tudi vi praznovali v slogu. 
      P.S. Sestavine lahko dodajate ali menjate po želji – pri teh tortah ni pravila – prepustite se svojemu okusu !

Komentarji

comments

Sharing is caring!

Comments are closed.