Sharing is caring!

Namesto potratne potice, ki ji nekateri rečejo tudi biskvitna potica sem tokrat naredila mešanico cheesecake torte, potratne in makove potice v enem. Pekač je lahko od 24-26cm premera.

Sestavine in priprava za 1. plast cheesecake:

  • 1 x tanki sloj testa za pite ali za cheesecake keksno dno (mleti keksi s stopljenim maslom)
  • 3 x softcheese namaz light (Philadelphia ali podobno)
  • 1-2 x jajce
  • 2 žlici kisle smetane
  • sladkor + limonina lupina + vanilin sladkor po okusu

Dobro zmešamo z mešalnikom in vlijemo nad testo ali keksno dno ter pečemo cca. 40min na 180 stopinj

Ohladimo!

Za podrobnosti glej recept za cheesecake basic.

Sestavine in priprava za 2. plast skutno-lešnikov (orehov) del torte:

V Hoferju kupimo lešnikovo in makovo filo, ki vsako posebej zmešamo s sladko tekočo smetano (količinsko dodamo smetano po navodilih namesto mleka). Najprej namažemo tanko plast makove file po cheesecake plasti 1 in nato še premažemo splastjo skutno-lešnikovega nadeva:

  • 1-2 x lešnikova fila Hofer zmešate s sladko smetano nakar dodate še:
  • 1/2 puste pasirane skute
  • 1/2 soft cheese namaza
  • 5 žlic kisle smetane

Dobro premešate z metlico in prekrijete makovo filo.

Sestavine za biskvitno 3. plast :

  • 1 x brownie mix (jaz sem ga imela kar od Spara in je bil zelo okusen)

Zmešate po navodilih in pečete v istem modelu kot ste prej cheesecake. Ohladite in malo poškropite z rumom ali mlekom za dodatno sočnost. Položite na skutno – lešnikov del.

Sestavine in priprava za makov – skutni del torte:

  • 1-2 x makova fila Hofer zmešate s sladko smetano nakar dodate še:
  • 1/2 puste pasirane skute
  • 1/2 soft cheese namaza
  • 5 žlic kisle smetane
  • 2 pesti rozin, ki ste jih prej namočili v rum

Dobro premešate z metlico in prekrijete brownie biskvitno plast. Lepo poravnamo torto, da je oblika lepa in plasti enakomerne,… Okrasimo in prelijemo s čokolado,ki jo stopimo in ji dodajamo sladko smetano in kakšen kremni liker, mešamo tako dolgo, da je čokolada kremasta in brez grudic.


p.s. Če imate več časa lahko sami naredite biskvitni brownie del in ne kupite že pripravljene Hoferjeve file za lešnike in mak, ampak jih naredite sami.

Namig za hitrejše delo: vse si pripravite v naprej: lešnikovo filo, makovo filo, skutne nadeve, biskvit in cheesecake pa prej specite in ohladite, tako da na koncu samo nalagate in imate že vse pri roki kot je na prvi sliki tudi prikazano 🙂

Preden postrežete mora biti sladica v hladilniku vsaj 4 ure ali kakšna urca v zmrzovalniku (jaz raje pustim čez noč v hladilniku), da se sestavine in plasti povežejo in strdijo.

Pa sladek praznični tek želim***

Komentarji

comments

Sharing is caring!

Comments are closed.