PO/PRAZNIČNA CHEESECAKE GRMADA ALI CAKEPOPSI

    • Kot veste jaz vedno ponavljam, da se hrana ne meče vstran! Zato lahko vse “ostanke” peciv, ki jih napečemo in dobimo med prazniki “recikliramo” oz. preoblikujemo. Mi smo na Božično jutro jedli topel domač šarkelj (recept: http://srecna.si/index.php/sladice/torte-biskviti-pecivo/65-srecni-recepti/sladice/torte-biskviti-pecivo/390-bozicni-sarkelj), ki pa meni osebno kasneje več ni tako všeč, ker se prične malo drobit,.. Zato sem ga skupaj z nekaj keksi, rolado in ostanki kolača zmečkala v posodo, dodala mlete lešnike in kokos, sladko smetano, rum, namočene rozine in brusnice, in premesila v nenkakšno grmado.

      grmadabozic1

      Nato sem dodala še kislo smetano in sirni namaz (soft cheese-Philadelphia), lahko maskarpone ali grški jogurt, med, cimet, vanilijo. Skledo ali poljuben model preoblečemo s prozorno folijo in ga napolnimo z maso in damo v hladilnik. Postrežemo tako da prelijemo s čokolado ali pa posujemo s “snegom” kokosom, da imamo bolj praznično vzdušje 🙂

      grmadacheesecake

      Okrasimo lahko z kakšnimi “božičnimi” keksi in svečkami v rdeči in zeleni barvi, da bo otrokom bolj všeč 🙂 Lahko pa iz tega naredimo tudi kroglice, jih nabodemo na palčko in prelijemo s čokolado. Če nimate meltsov za delanje enakomernega preliva za cakepopse nič hudega. Lahko uporabite tudi navadno čokolado, ki jo stopite v smetani ali pa kar glazuro, ki jo le malo “rustikalno” premažete po vrhuin dodate kakšne barvne mrvice,.. Več idej za okrasitev: http://www.srecna.si/index.php/srecna-kulinarika/ideje-nasveti/30-kulinarika/ideje-nasveti/384-okrasitev-sladkih-bozicnih-pregreh

      cakepopsgrmadabozic

Komentarji

comments

Comments are closed.