IDEJE HITRA KUHNA po balkansko s KOTANYI
Hitra kuhna s Kotanyi po balkanskem navdihu
Želiš dostopati do zadnjih objav in biti na tekočem? Sledi nam na Instagramu!
Hitra kuhna s Kotanyi po balkanskem navdihu
Lyra restavracija v Ljubljani mi...
Poletni enostavni recepti s Kotanyi
Kdo še obožuje italjanske...
Ta recept je za 3 manjše okrogle pizze premera 20 cm ali pa za velik pekač, ki je v pečici.
Sestavine:
330 ml tople vode
32 g mleka v prahu
žlica soli
500 g moke
1 žlica sladkorja
1 zavoj suhega kvasa
2 žlici rastlinskega olja
Priprava:
Najprej damo v posodo kvas, sladkor, sol, mleko v prahu in vodo ter z metlico dobro premešamo. Pustimo nekaj minut in med tem pripravimo v drugi veliki posodi moko in nato vse skupaj zmešamo.
Jaz sem dala kar v mešalnik z metlicami za testo. Pokrijemo in pustimo počivat cca. 10 minut.
Nato temeljito-enakomerno namažemo pekač z oljem ter raztegnemo-razvaljamo testo po pekaču. Pokrijemo in pustimo vzhajat kakšno uro na toplem mestu.
Rob testa povlečemo navzven in ga napolnimo z mozzarelinimi palčkami (narezala sem mozzarelo za pizzo iz Lidla, ki je zelo dobra okusna mozzarela v kosu).
Lahko dodamo še kakšen drug sir (jaz sem dodala še edamec). Z testom dobro prekrijemo sir v robu in sredino premažemo z pelati (pasirani pelati Lidl + origano + bazilika + sol z zelišči + česen v prahu + narezan svež paradižnik na majhne koščke).
Potem pokrijemo pelate z mozzarelo in nanj nalagamo željene sestavine (šunka, slanina, panceta, salama, pekoča suha salame, tuna, zelenjava,…).
Po vrhu dodamo še mozzarelo za pizzo (priporočam že ribano iz Eurospina, lahko pa tudi kar to v kosu iz Lidla).
Na koncu sem dodala še sveže riban parmezan za piko na i pri skorjici in okusu.
Pečemo cca. 15 min na 230-250 stopinj celzija.
Pecite tako dolgo, da se sir stopi in skorjica zapeče. Razrežite in uživajte v tej Ameriški različici pizze, ki je ne peče nobena pizzeria v Sloveniji (celo v Evropi so redki).
Pa dober tek*