PIRIN KRUH BREZ KVASA Z OLIVAMI IN SUHIMI PARADIŽNIKI

Sharing is caring!

      • Sestavine: 
        • 500 x g PIRINE navadne moke
        • 1 x čajna žlica soda bikarbona
        • 1x večja čajna žlička pecilnega praška
        • 500 x ml mineralne vode z mehurčki
        • 1 x olive brez koščic in suhi paradižniki iz olja
        • 1 x jedilna žlica olivnega olja in ščepec soli

        pirin kruh olive paradiniki

        Navodila za pripravo:

        Zmešamo moko, ki ji dodamo pecilni prašek in/ali sodo bikarbono in/ali vinski kamen. Nato dodamo še radensko, sol in olivno olje ter dobro premešamo.
        Vse skupaj damo na peki papir ali na silikonski pekač ter oblikujemo s pomočjo olivnega olja.
        Narežemo olive in suhe paradižnike ter jih enakomerno potiskamo v testo, da se popolnoma skrijejo.
        Peče se na 180-200 stopinj kombinirano cca. 50 min.
        Super, krhek, okusen in po vrhu še zdrav kruhek. Za vse, ki so alergični na belo moko ali na kvas ali pa so na dieti ali želijo shujšati je ta kruh več kot super rešitev. 
        Predlog: namažite ga s tunino, piščančjo pašteto ali tatrskim biftkom. Recepti so opisani med hladnimi jedmi.

        Pa dober tek*

Komentarji

comments

Sharing is caring!

Comments are closed.