OVER MURA MOVING PANCHEESECAKE

  • RECEPT: 

   Spečemo od cca.10-15palačink in jih nadevamo z različnimi nadevi. Zlagamo eno na drugo dokler ne porabimo vsega materiala.

   overmurapancheesecake steps

   Cheesecake nadev: 1x cottage cheese ali skuta + 1x soft cheese (Philadelphia,..) premešamo do gladkega, primešamo jajce, 30ml sladke in 1-2 veliki žlici kisle smetane, rozine, ki so se že prej namakale v rumu ter sladkor.

   Orehov nadev: (cca.100g) orehe poparimo z (cca. 0,5dcl) mlekom in sladko smetano, dodamo sladkor, vanilijev sladkor in zmešamo. P.s. lahko dodamo v mleko tudi kakšen košček masla ali koncentrat vanilija maslo – po želji ali okusu. Lahko pa kupite pripravljenomešanico za nadev iz orehov ali lešnikov v Hoferju, ki mu primešate le mleko ali sladko smetano – enostavno in okusno.

   Makov nadev: (cca.100g) mak polijemo oz. poparimo z (cca. 0,5dcl) mlekom in sladko smetano, dodamo sladkor, vanilijev sladkor in zmešamo. P.s. lahko dodamo v mleko tudi kakšen košček masla ali koncentrat vanilija maslo – po želji ali okusu. Lahko pa kupitepripravljeno mešanico za nadev iz maka v Hoferju, ki mu primešate le mleko ali sladko smetano – enostavno in okusno.

   Jabolčni nadev: jabolka olupimo, naribamo, potresemo s sladkorjem. Odišavimo lahko z vanilijo in s cimetom in pokapamo z limoninim sokom ali dodamo vanilija – citron koncentrat. P.s. jabolka lahko tudi malo podušimo- po želji in okusu.

   NUTELA ali kakšen drug čokoladni nadev – namaz. Lahko tudi čokoladni del primešamo k orehom.

   Ko pridemo do konca vse skupaj prelijemo z ostankom chessecake nadeva in domešamo še kislo in sladko smetano, jajce ter sladkor – po okusu ali pa z vsem kar ostane. Na koncuprelijemo še z medom. Pečemo cca.30-60minut (odvisno od pečice in velikosti torte- število plasti) na cca.200-220 stopinjah oz. da na vrhu dobi lepo rjavkasto bravo.

   Njami tek želim*

Komentarji

comments

Comments are closed.