PRIPRAVA:
PIŠKOTNO DNO: Na 24-26 cm premer tortni pekač položimo popolnoma zmlete kekse 1x 300-400g (digestive-kupiš jih v leclerku ali pa polnozrnate “albert” kekse v Lidlu ali Hoferju) zmešane z 100-max. 150g stopljenega masla ali margarine ter jih z pripomočkom za delanje “pire krompirja” rahlo potisnemo in zravnamo na dnu pekača. Za 5-10 min položimo v hladilnik, da se strdi. Med tem pripravimo kremo:
KREMA: Vsa skrivnost je v namazu Philadelphia cca. 6 x 175g “soft cream cheese” (lahko tudi softcheese namaz od npr. Lidla, Hoferja,..), 2dl sladkorja, 1 žlica vanilijevega sladkorja, malo več kot pol kisle smetane ok.160g – zmešamo z mešalnikom – počasi, nato postopno dodajamo 4 jajca in miksamo maso, dokler ni brez grudic in ne sme biti pretekoče, ampak vseeno malo bolj tekoče kot trdo (po potrebi dodamo še namaz ali jajce,..). V polovico kreme vmešamo že pripravljeno filo za makov nadev in v drugo polovico lešnikovega ali orehovega.
Prelijemo nad piškotno dno. Najprej lešnikovo kremo in nato še makovo (lahko si pustimo za na koncu nekaj navadnega cheesecake nadeva-kreme za tanko plast oz. zaključek v katero lahko dodate tudi v rum ali mleko namočene rozine).
Ker pa prekmurska gibanica vsebuje še jabolčno plast, sem dodala vmes med kremami še “plast ali vmes kakšno žlico” jabolčne marmelade (kuhana jabolka + cimet + vanilijev sladkor – zmiksana do gladkega).
Pečico segrejemo na cca. 170-180 stopinj in pečemo ok. 45-60 min (dokler se na straneh malo ne dvigne), nato pustimo da se ohlaja v pečici – izklopljeni kakšno uro in potem še zunaj, da se popolnoma ohladi in nato pustimo “prenočit” v hladilniku.
Preden postrežemo premažemo še površino torte z jabolčno marmelado. Sladek tek želim**