-
- SESTAVINE:
- 8 Milka Philadelphia namazov
- 4 jedilna žlica rjavi sladkor
- 100 g maslo-margarina
- 250 ml sladka smetana za stepanje
- 250 g polnozrnati keksi+cookie
- 1 cream liker
- 1 velika Milka Noisete
- 5-6 Milka Luflee
PRIPRAVA:
V multipraktiku popolnoma zdrobimo kekse in nato dodamo topljeno maslo ter pemešamo. Damo v pekač in enakomerno potisnemo ob dno.
Postavimo v hladilnik in med tem pripravimo kremo:
zmešamo ročno cca.8 Philadelphia Milka namazov + kisla smetana + sladkor + že stepena smetana (po okusu). Premažemo po keksovem dnu in pustimo v hladilniku 4 ure. Nato prelijemo torto s čokolado (Milko noisete stopimo nad paro in nato jo dodamo v vročo smetano – počasi mešamo in dodamo malo likerja). Nato prelijemo torto in jo pustimo v hladilniku še kakšno uro nato okoli torte okrasimo z Milkami Luflee, s preostankom Milkine kreme pa naredimo še okras, dodatke…P.s. lahko naredimo tudi kombinacijo pol svetlo in pol temno torto kot je na sliki. V tem primeru menjamo Milka Philadelphio z navadno.
Več možnosti in receptov za ZDA Cheesecake: https://www.srecna.siindex.php/sladice/cheesecake
- SESTAVINE:
IDEJE HITRA KUHNA po balkansko s KOTANYI
Hitra kuhna s Kotanyi po balkanskem navdihu