-
-
- POTREBUJEMO:
- 1 x cvetača
- 1 x koromač
- 3 x krompir
- 1 x šarlotka (bela čebula)
- 2 x strok česna
- Lahko dodamo še bele šparglje-beluše
- sol, beli poper, muškatni orešček
PRIPRAVA:
Popražimo narezano šarlotko ali belo čebulo ter sesekljan česen, dodamo še oprano, narezano zelenjavo (beli del pri koromaču) in popražimo. nato vse skupaj zalijemo z jušno osnovo (jaz sem imela piščančjo, lahko pa tudi zelenjavna,..), da je zelenjava prekrita. Začinimo po okusu. Kuhamo tako dolgo, da je zelenjava mehka. Lahko dodamo kakšno žlico kisle ali sladke smetane, ampak ni potrebno. Spasiramo s paličnim mešalnikom in postrežemo z narezanimi zelenimi šparglji, ki smo jih malo prej na hitro sotirali ali pa blanširali,… Pika na i za odrasle pa je posip iz Kotanyi mlinčka chili z morsko soljo 😉 Pa dober tek želim***
- POTREBUJEMO:
-
IDEJE HITRA KUHNA po balkansko s KOTANYI
Hitra kuhna s Kotanyi po balkanskem navdihu