1 lonček = 1 jogurtov lonček 200ml
Recept je za velik pekač, ki je bil zraven pečice.
POTREBUJEMO:
6 jajc,
2 vanilijeva sladkorja,
1 lonček rjavega sladkorja (lahko tudi med ali javorjev sirup),
600ml (3 po 200ml ali 4 po 150ml) jogurta (predlagam kokosove)
1 lonček olja (predlagam kokosovo),
2 pecilna,
6 lončkov moke (lahko tudi pirino)
1 lonček kokosove moke
po želji dodamo malo kokosovega likerja (Malibu,..)
sadje (tokrat so domače jagode, lahko pa uporabite vso sadje, lahko tudi iz kompota ali zamrznjeno,..)
PRIPRAVA in PEKA:
Najprej zmiksamo sladkor, vanilin in jajca do penastega, nato dodamo olje, jogurt in spet malo premešamo. Na koncu pa stresemo še moko pomešano z pecilnim, zmiksamo in na koncu še vmešamo kokosovo moko in dodamo rum ali liker po okusu. Vlijemo v dobro namaščen ali z peki papirjem oblečen pekač ter porazdelimo jagode, ki jih nato malo vtremo v maso. Damo v predogreto pečico na 180 stopinj in pečemo cca. 40min. Odvisno od pečice.
Postrežemo lahko z domačim jagodno vanilijevim sladoledom, ki ga okrasimo s kokosovo moko* Pa slasten tek želim**