Pekač cca. 28cm premera.
Sestavine:
- 200 g polnozrnatih keksov
- 250 g čokoladno-čip cookijev
- 100-120g stopljene margarine-masla
- 1120 g soft cheese (3 x classic, 3 x light mehkega sirnega namaza)
- 1-2 žlice sladke stepene smetane in kisle smetane
- 200 g temne čokolade Manner
- 200 g svetle čokolade Manner
- 300 g noisette Milka
- 1 žlica sladkorja v prahu
Priprava:
Piškotno dno je iz popolnoma zmletih polnozrnatih keksov in cookiejev ter stopljenega masla ali margarine.Pritisnemo ob dno pekača-posode.
Kremo počasi zmiksamo iz mehkega sirnega namaza Philadelphia ali podobno različico softcheese ter dodatkov kisle, sladke smetane in sladkorja.
Na koncu počasi vmešamo ohlajeno stopljeno čokolado. Nekaj si je pustimo za okraševanje zgornje plasti.
Nato pokrijete in pustite vsaj 4-6 ur v hladilniku, da se strdi.
Kombinacija s polito čokolado, okrašena z marcipanom in zraven postrežen vanilijev sladoled s pistacijami je prava tudi za zelo zahtevne brbončice.
Pa slasten tek****