CHEESEHEARTS brez pečenja

Sharing is caring!

POTREBUJEMO:

cca. 200g piškotov (polnozrnati, digestive, kukiji,…)

1-2 dobri žlici masla-margarine

philadelphia jogurt (lahko kakšen drug softcheese)

philadelphia milka (lahko navadna in ji dodamo stopljeno čokolado)

1-2 žlici sladkor v prahu in vanilijev sladkor

4 žlice kisle smetane

cca. 150g sladke smetane za stepanje

kokosova fila ali moka (2-4žlice po okusu)

cheeseheart1-300x300.jpg

PRIPRAVA: 

Najboljše pri tem receptu je, da ga lahko ustvarite po vašem okusu (lahko poljubno dodate smetano, sladkor, čokolado, sadje,…)

Stepemo smetano in jo razdelimo na dva dela v katera primešamo posamezni Philadelphiji:

*V svetlo plast dodamo nekaj žlič kokosove file, sladkor v prahu in vanilijev sladkor, 2 žlici kisle smetane ter žlico tekoče sladke smetane, če je zmes pretrda.

*V temni del dodamo še samo 2 žlici kisle smetane.

cheesehearts2-300x300.jpg

Kekse-piškote zmeljemo (ne čisto v prah) in primešamo razstopljeno maslo. Z rokami premečkamo maso za piškotno dno. V mafine najprej damo plast po plast in na koncu še keksno dno, ki je tokrat na vrhu, ampak ko bomo čez nekaj ur (cca. 1-3ure) vzeli iz zmrzovalnika in iz silikonskega modelčka, bo ta sladica obrnjena pravilno 😉 Ko postrežemo lahko okrasimo srčke s tekočo čokolado ali pa s sadnim prelivom, marmelado,…

Pa sladek srčkast tek <3

Komentarji

comments

Sharing is caring!

Comments are closed.