POTREBUJEMO:
cca. 200g piškotov (polnozrnati, digestive, kukiji,…)
1-2 dobri žlici masla-margarine
philadelphia jogurt (lahko kakšen drug softcheese)
philadelphia milka (lahko navadna in ji dodamo stopljeno čokolado)
1-2 žlici sladkor v prahu in vanilijev sladkor
4 žlice kisle smetane
cca. 150g sladke smetane za stepanje
kokosova fila ali moka (2-4žlice po okusu)
PRIPRAVA:
Najboljše pri tem receptu je, da ga lahko ustvarite po vašem okusu (lahko poljubno dodate smetano, sladkor, čokolado, sadje,…)
Stepemo smetano in jo razdelimo na dva dela v katera primešamo posamezni Philadelphiji:
*V svetlo plast dodamo nekaj žlič kokosove file, sladkor v prahu in vanilijev sladkor, 2 žlici kisle smetane ter žlico tekoče sladke smetane, če je zmes pretrda.
*V temni del dodamo še samo 2 žlici kisle smetane.
Kekse-piškote zmeljemo (ne čisto v prah) in primešamo razstopljeno maslo. Z rokami premečkamo maso za piškotno dno. V mafine najprej damo plast po plast in na koncu še keksno dno, ki je tokrat na vrhu, ampak ko bomo čez nekaj ur (cca. 1-3ure) vzeli iz zmrzovalnika in iz silikonskega modelčka, bo ta sladica obrnjena pravilno 😉 Ko postrežemo lahko okrasimo srčke s tekočo čokolado ali pa s sadnim prelivom, marmelado,…
Pa sladek srčkast tek <3