Pekač 24 cm premera.
Sestavine:
- 250-300 g polnozrnati piškoti
- 100 g maslo-margarina
- 4 kos Philadelphia clasik (soft cheese cream), če hočemo čokoladno pa Philadelphia Milka ali pa stopimo čokolado in jo vmešamo v navaden soft cheese namaz
- 200-300 ml smetane za stepanje
- 4 velike žlice kisle smetane
Navodila za pripravo:
Piškotno dno je iz popolnoma/delno zmletih polnozrnatih keksov ter stopljenega masla ali margarine. Pritisnemo ob dno pekača-posode (pomagamo si s tlačilcem krompirja za pire).
Krema pa je zmešana-zmiksana masa iz mehkega sira-namaz Philadelphia ali podobno ter dodatkov kisle smetane in po okusu sladkorja (cca. 1dcl).
Na koncu počasi in previdno primešamo še že-stepeno sladko smetano (ne preveč, da ne bo na koncu smetanova krema namesto cheesecake). Nato pokrijete in pustite vsaj 4-6 ur v hladilniku, da se strdi.
Možnosti:
* Lahko delate tudi več barvno-plastno (po receptu Milka Philadelphia ali po ČOKOcheesecake brez pečenja) ali pa polovici mase le dodate nekaj žlic čokoladno lešnikovega namaza 😉
* Če želite pa lahko v kremo vstavite razno sadje ali tortico prelijemo s stopljeno čokolado, prelivi,..okrasimo po inspiraciji.
Osnovni recept za ZDA Cheesecake s pečenjem: CHEESECAKE BASIC