-
- SESTAVINE:
- 1/2 x kos kisla smetana
- 250 x g cookie ali polnozrnati keksi
- 6 x jedilna žlica stopljenega masla
- 250 x ml sladke smetanje za stepanje
- 600 x g čokolade za kuhanje (temna + svetla)
- 2-4 x jedilna žlica likerja (kava, smetana)
- 900 x g philadelphia
- 10 x ml vanilija
- 1 x kos karamelni toffee preliv
- 1 x kos zmes za brownie
PRIPRAVA:
- Prva plast- Crust cookie: Chocolate cookies ali polnozrnati keksi ali ameriškicookies zmleti in dodamo stopljeno maslo ter pritisnemo na dno pekača.
- Ganache krema-čokoladna plast: Smetana ter stopljena čokolada se previdno premešata ter se doda liker po okusu (uporabimo za okraševanje in premaz nad prvo plastjo)
- Cheesecake plast: Philadelphia + malo kisle smetane + sladkor + vanila + jajca zmešate z mešalnikom in vlijete na cookie plast prekrito s ganashe kremo ter damo v pečico na 180-200 stopinj za 40-60min Osnovni recept: BASIC CHEESECAKE
- V drugem enakem pekaču spečemo plast brownie (lahko ga kupite kar od Dr Oetker ali pa ga naredite po kakšnem receptu).
- Karamelo lahko naredite sami ali pa kar kupite že narejen preliv- predlagam da delate karamelo s smetano ali pa kupite toffee karamelni preliv.
Ko je cheesecake že hladen, ga premažemo s karamelo in nato prenesemo nanjpečen in ohlajen brownie. Nato okrasimo z preostankom ganache kreme ter karamelnim prelivom kot je na zgornji sliki.
- SESTAVINE:
IDEJE HITRA KUHNA po balkansko s KOTANYI
Hitra kuhna s Kotanyi po balkanskem navdihu