-
-
- POTREBUJEMO:
- BRESKVE ali NEKTARINE
- PENINA ali ŠAMPANJEC
- SKUTA ali COTAGE CHEESE
- SLADKA in KISLA SMETANA
- LEŠNIKOVA FILA HOFER
- VANILIJEV SLADKOR
- MED
- LISTNATO TESTO
- PRIPRAVA:
Testo malo razvlečemo in nanj nadevamo olupljene narezane breskve zmešane s skuto, lešniki in smetanami. Nadev prelijemo z medom in potresemo z vanilijevim sladkorjem ter zavijemo. Premažemo s stepenim jajcem ali maslom ter potresemo s sveže mletim cimetom, vanilijem in karamelo iz mlinčkov Kotanyi. Pečemo cca. 1 uro ali več na 160-200 stopinj.
Zraven pa priporočam breskov belini, ki ga naredimo iz olupljenih breskev, ki jih precedimo-spasiramo-zmiksamo v sok in dolijemo penino ali šampanjec.
Želim vam sladek tek in na Zdravje**
-
IDEJE HITRA KUHNA po balkansko s KOTANYI
Hitra kuhna s Kotanyi po balkanskem navdihu