ODPADANJE LAS PO PORODU #hormoni #stres #plešavost #barvanje #podaljški #frizer

Jaz sem preživela cela svoja dvajseta v napačni “veri” glede svojih las. Ker sem pričela nositi podaljšane lase že kot najstnica in sem se v večini barvala na blond, so se mi lasje stanjšali in postali bolj redki, potrgani,.. Zato so mi vedno vsi govorili, ti potrebuješ podaljške ali pa vsaj za zgostitev, pač nimaš sreče in ti narava ni dala “normalnih” las,.. Zato seveda sem tako tudi ravnala. Podaljšana Tamara was born ;)))

podaljskitamara

Potem so podaljšani lasje seveda bili modni in sem jih spet nosila in menjavala različne umetne in naravne lase, kitke in seveda tudi barvo las v enem dnevu iz črne na blond ipd..

Kasneje oz. po poroki sem pa si rekla, a ni škoda denarja in moje glave za vse te “okraske” glede nato, da moža že imam :))) Seveda se je tudi mož z velikim nasmeškom na ustih strinjal z odločitvijo 😉 P.s. verjetno bolj iz “finančnega” vidika gledano, kajne možek? ;))

porocnilasje

Nato zanosim s Taro in ti ponoreli hormoni v meni “norijo” in tako seveda tudi moji lasje. Na enkrat ratajo tako lepi, gosti in kodrasti kot sem si jih vedno želela….hmmmm…kaj je pa zdaj to se vprašam? Strokovnjakinja na tem področju mi je povedala, da se mi lasje regenerirajo, da bodo počasi “ozdraveli” pa še hormoni v nosečnosti so mi v pomoč. Tako da sem čist zažarela – to je to, takšne lase imam in to brez podaljškov – vuhuuuu 🙂

mamahair

Naslednja faza pa je bil seveda porod, prvi obisk frizerja, barvanje narastka, želiš si preobrazbe po naporni preležani nosečnosti,.. Od frizerja prideš top kot prerojen, nakar čez nekaj tednov lasje pričnejo odpadati. OMG!!! 🙁 Kaj je zdaj to? Med prvo nosečnostjo so mi odpadali posamezni lasje, zdaj po drugi pa so odpadali kar v šopih. Svojo zdravnico sem že celo vprašala, če me lahko da na pregled krvi za rakave bolezni,.. 🙁 Noroooo. Jedla sem vse možne vitamine za lase in kožo, ampak las je bilo vedno manj,..šopi las na krtači, povsod po stanovanju, brez čopa sploh nisem mogla bit,.. Grozno je bilo še to, ker sem zraven vidne “plešavosti” dobila še ogromno sivih las, ki se za eno “damo” ne spodobijo in jih je treba pobarvat, ampak kako, da ne poškodujem las še bolj ? Kupila sem si “naravne” barve brez amonjaka, belila,..žal pa te niso vredu prekrile moje sivine,.. V glavnem pričela sem ustvarjat svoj “nov” stil z nošenjem trakov, da sem prikrila sive lase in “plešavost” ;)))

odpadanjelas2

Nato pa se odpadanje končno malo umiri in končno obiščem frizerko soimenjakinjo Tamaro (salon Tamara Team) , ki me pozna že več kot 10 let in prav tako moje lase. Pomagala mi je “raztolmačit” in strokovno odgovorit na glavna vprašanja o odpadanju las po porodu. 

Najpogostejši vzroki so:

  • HORMONI – zaradi pogoste izmenjave različnih bormonov
  • STRES – podvrženost psihičnemu stresu, ki poteka čez vso nosečnost
  • IZČRPANOST – prihod novega člana je naporna stvar za vso družino, seveda pa najbolj za žensko. Tudi zaradi pomankanjkanja spanja.

In seveda moje vprašanje in kaj zdaj? Kaj naj naredim? 

Stanje se največkrat popravi samo od sebe, pravi Tamara. Nekaj stvari, ki jih pa lahko naredite same:

– lase večkrat nežno razčešite s prsti, nikar pa jih ne krtačite prepogosto

– nega za lase, kot so barve za lase, šampon in balzam, naj bo profesionalna in blaga – posvetujte se s svojim frizerjem (lahko obiščete ali pokličete tudi Tamaro ali Matejo v Tamara team)

– hrani dodajajte vitamine, sadje in zelenjavo ter proteine ( glejte moje srečne recepte ali srečno postenje po porodu )

– omega 3 maščobne kisline so dobre za lasišče in pomagajo pri boljši rasti las ( lahko jih dobite dovolj v hrani ali pa jih jemljite v dodatkih, ki jih lahko kupite v Dm, v lekarni, pri različnih strokovnjakih na tem področju )

– ukvarjajte se s športi, ki vas pomirjajo ( jaz prakticiram jogo – Happy joga, lahko se mi pridružite )

– vitamini A,B in C so dobri za lasišče in lase – posvetujte se z vašim zdravnikom

– pijte dovolj vode ( jaz pijem prefiltrirano, ionizirano vodo Kyk, ki ni kisla in naše telo alkalizira )

– Lasne konice si strižite vsaka 2 meseca.

TAMARATEAMAFTER

Tako je in zato so tudi mene v salonu Tamara team najprej pobarvali in postrigli za dobrih 10 cm. Zdaj pa že počasi lasje prihajajo v “normalno” stanje in upam, da bom čez eno leto spet imela bujno pričesko, ki ne potrebuje nobenih “okraskov” 😉

prejpotem

Narava nam včasih tudi zagode, ampak se splača počakati, potrpeti glede našega videza, kajti gre se za naše sladke bejbice 😉 <3 Pa srečno drage moje! <3

#TAMARATEAMFB

Komentarji

comments

Comments are closed.