NEJC REK – NEYO o svojem knjižnem prvencu PREPOVEDANO

Danes pa vam predstavljam fanta, ki je napisal svojo avtobiografijo in njegove izkušnje z gejevsko sceno v Sloveniji. Kako je Nejc “prišel iz omare” in zakaj se je odločil napisati več o tej izkušnji pa lahko preberete v spodnjih vrsticah in v njegovi knjigi.

NEJC: Napisal sem avtobiografijo, prvenec z naslovom Prepovedano – gej razkrinkal slovensko sceno, ki je bila izdana pri založbi Alpemedia. Pisal sem jo eno leto, ker so se mi kar nekajkrat porušili vsi plani zaradi okolice. Vzornica mojega ustvarjanja je bila Nana Zeneli. Knjiga govori o slovenski gej sceni in mojih izkušnjah na njej.

nejc 1

Znotraj dela, sem spregovoril o dogodkih in situacijah, ki so se mi dogajale vse od drugega razreda osnovne šole, pa do dvaindvajsetega leta starosti. V knjigi sem izpostavil tabu teme ter jih tudi nazorno in pikantno zapisal. Vsebina ni ravno primerna za otroke, zato branje priporočam od najstniških let naprej. Opisoval sem svoje pozitivne in prav tako negativne izkušnje. Priznam, da je bilo več negativnih, kot pozitivnih izkušenj. Osredotočil sem se na svoje razkritje homoseksualnosti in na težave povezane s tem, ki sem jih imel tako v družini, med prijatelji, kot tudi v širši okolici.

nejc 2

Svoje življenje sem želel podeliti z širšo javnostjo, z namenom, da bi prikazal realno sliko istospolnih partnerjev. Zavedam se, da ima veliko mladih in prav tako starejših, težave s sprejemanjem svoje usmerjenosti, zato jim sporočam naslednje: »Pravijo, da je prepovedan sadež najslajši, zato  tistim, ki  so notranje nemirni, priporočam, da ugriznejo vanj, in se prepričajo, če je priokus ravno tak, kot ga iščejo že celo življenje.«

Svoj izvod lahko bralci kupite v knjigarnah Felix in v Petrolovih poslovalnicah. Knjigo je mogoče tudi naročiti na info@alpemedia.si in na telefonski številki 031-830-867.

Nejc, čestitke za knjigo in ob enem ti želim vso SREČO na tvoji poti! Tamara Fortuna

Komentarji

comments

Comments are closed.